Aféra na veletrhu: Erotická hračka dostala cenu, pak si to porota rozmyslela

Polemiku vzbudilo rozhodnutí pořadatelů největšího světového veletrhu spotřební elektroniky (CES) v americkém Las Vegas, kteří nejprve udělili cenu erotické hračce pro ženy, ale poté ji stáhli a rozhodli, že produkt nesmí být ani vystaven. Píše o tom francouzský tisk.

Přístroj nazvaný Osé (Opovážlivec) představila mladá firma Lora Dicarlo a získala za něj ocenění v kategorii robotika a drony. Organizátor veletrhu ale následně cenu firmě odňal s tím, že výrobek vlastně "nelze zařadit do žádné existující kategorie a neměl být na veletrh vůbec přijat".

CES gave an award to a female pleasure device and then took it back, on the grounds that it was "immoral" https://t.co/1tyJQYu8h7 pic.twitter.com/siGhT806nl

— Motherboard (@motherboard) 8. ledna 2019

Krok pořadatelů nezůstal bez odezvy na sociálních sítích, kde se o něm píše pod hashtagem #CESGenderBias.

Salon, jehož se účastní tisíce startupů i technologičtí giganti, se v metropoli hazardu koná od úterý a končí dnes.

Související

Startují veletrhy zaměřené na zahradnictví a interiérový design v Praze

Startují veletrhy zaměřené na zahradnictví a interiérový design v Praze

Seznámit se s aktuálními trendy v zahradnictví či interiérovém a exteriérovém designu mohou zájemci ode dneška na veletrzích For Garden, For Interior a Design Shaker, které v letňanském areálu PVA Expo Praha potrvají do neděle. Návštěvníkům nabídnou také přednášky nebo možnost konzultace s odborníky. Organizátoři o tom informovali v tiskové zprávě.
ministerstvo průmyslu

Na pomoc veletrhům a eventům má jít 600 milionů, dotační program je hotov

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) dokončilo návrh podpůrného programu COVID veletrhy. Pro veletrhy, kongresy a související eventové akce by v něm mělo být 600 milionů korun z rozpočtu MPO. Počet žadatelů úřad odhaduje na 400. O dotaci budou moci žádat soukromé firmy, které měly loni obrat vyšší než 15 milionů korun a letos mezi březnem a říjnem jim meziročně klesl o minimálně 30 procent, nebo se v tomto období dostaly do ztráty.

Více souvisejících

veletrhy CES (veletrh elektroniky) ženy Las Vegas

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy