Skotačení v památníku holokaustu? Zpěvačka Pink hájí fotku svých dětí

Americká zpěvačka Pink na instagramu zveřejnila fotografii obou svých dětí skotačících v labyrintu památníku holokaustu v Berlíně. Předem přitom odmítla očekávanou kritiku, která se v podobných případech snáší na turisty, které architektonické pojetí památníku k hrám na honěnou nebo schovávanou přímo vybízí.

Pink (39) měla v neděli večer koncert na berlínském Olympijském stadionu.

? nothing better than a powerful woman rocking a huge stadion. @Pink rocked tonight paired with so much grace and humanity. Bring on the next tour, rockstar. pic.twitter.com/4Y64yAwWET

— Katharina ✊?❤️ (@sparksflyyy) 14. července 2019

Ještě předtím na instagramu zveřejnila fotografii svých dětí pobíhajících mezi 2711 betonovými bloky berlínského památníku nacistického vyvražďování Židů.

"Člověk, který to vytvořil, věřil, že děti jsou dětmi a pro mě je to oslava života po smrti. Prosím nechte si svou nenávist a odsudky pro sebe," napsala slavná zpěvačka v komentáři k fotografii. "Tyto dvě děti jsou vlastně Židé, stejně jako já a celá má rodina z matčiny strany," zdůraznila také Pink.

Terčem kritiky bývají lidé, kteří si u památníku pořizují veselá "selfíčka". Samotný tvůrce památníku, americký architekt Peter Eisenman, podle DPA prohlásil, že nemá problém s tím, když si na gigantickém stélovém poli hrají děti.

Také většina komentářů uživatelů instagramu k fotografii Pink je pozitivních. "Nevidím tu žádnou neúctu. Vidím krásnou fotografii, kontrast s vážností památníku. A nevinné děti, které běhají, hrají si (a pravděpodobně se smějí) jenom zdůrazňují hlubokou ztrátu," napsal jeden z uživatelů.

Jiná přispěvatelka však vyjádřila opačné mínění. "Nemysli si, že máš ve všem pravdu, když jsi slavná. Je neuctivé, když dovoluješ svým dětem, aby pobíhaly po místech, jako je toto," stojí v odsuzující poznámce.

Související

Složený snímek bolidu z videozáznamu pořízeného videokamerou na stanici Frýdlant v Čechách.

Země se u Berlína srazila s planetkou 2024 BX1

Podíl astronomů z Oddělení meziplanetární hmoty Astronomického ústavu AV ČR na vysvětlení tohoto vzácného případu je především v pozorování tohoto velmi výjimečného typu tělesa ještě před jeho srážkou, jehož podstata se ukázala ovšem až po jeho vlétnutí do atmosféry ze světla, které jsme zachytili našimi přístroji, a byla poté potvrzena nalezením meteoritů v oblasti, kterou jsme přesně určili.

Více souvisejících

Berlín Instagram židé Pink (Moore Alecia)

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy