Zima začíná? V Krušných horách už chumelí. Předpověď na další dny

Karlovy Vary - Velmi citelné ochlazení zasáhlo Karlovarský kraj. Na vrcholech Krušných hor se už objevily i sněhové srážky. O začátku zimy však ještě nemůže být řeč, jelikož v dalších dnech se situace zase uklidní - vítr zeslábne a teploty se postupně znovu o něco zvýší. Bude to spíše taková krátká epizoda, která je už pro druhou polovinu října poměrně typická, informuje meteocentrum.cz.

Podle pozorovatele ČHMÚ v Šindelové na Sokolovsku Rudolfa Kovaříka začal ráno padat sníh i v nižších polohách. "Sněží od 600 metrů nad mořem. Ve vyšších polohách pak zůstává sníh i na silnicích. Řidiči by měli být opatrní, hlavně pokud ještě nepřezuli na zimní pneumatiky," popsal Kovařík.

Ráno se prudce ochladilo, během hodiny o tři stupně. Sníh s deštěm začal padat po 9:00 i v Sokolově.

Na Božím Daru bylo dnes ráno jen okolo nuly. Před 9:00 tam začalo sněžit. Vrchol Klínovce nad Božím Darem je už bílý. Podle předpovědi by i ve čtvrtek měly být v polohách nad 1000 srážky smíšené nebo sněhové. Během dne se ale přeci jen mírně oteplí.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, odpoledne postupně ubývání srážek i oblačnosti. V polohách nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Čerstvý severozápadní až severní vítr 4 až 8 m/s, v nárazech místy kolem 15 m/s. V Čechách bude k večeru slábnout.

Předpověď na pátek:Zpočátku většinou oblačno a ojediněle slabý déšť nebo mrholení, ojediněle mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Postupně ubývání oblačnosti na polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na severovýchodě kolem 6 °C. Mírný severní vítr 2 až 5 m/s, na Moravě čerstvý severovýchodní vítr 4 až 8 m/s, v nárazech místy 15 až 20 m/s, večer bude slábnout.

Předpověď na sobotu:Skoro jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, která se ojediněle udrží po většinu dne. Večer v Čechách od západu přibývání oblačnosti a na západě ojediněle déšť. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při celonočním vyjasnění až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 5 °C. Mírný jižní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na neděli:V Čechách většinou oblačno a ojediněle slabý déšť, během dne ubývání oblačnosti. Na Moravě a ve Slezsku místy zataženo nízkou oblačností, která se může udržet po většinu dne, jinak polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, při nízké oblačnosti kolem 6 °C. Mírný jihovýchodní 2 až 5 m/s.

Související

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie

Na Klínovci se při pádu z kola vážně zranil 12letý chlapec

V Trail Parku Klínovec na Chomutovsku se dnes odpoledne těžce zranil dvanáctiletý chlapec. Havaroval při sjezdu na horském kole a spadl tak nešťastně, že se vážně poranil v oblasti břicha. Vrtulník ho přepravil do nemocnice v Ústí nad Labem. ČTK o tom v tiskové zprávě informoval mluvčí Horské služby ČR Radek Zeman.

Více souvisejících

Krušné hory - Klínovec Zima

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy