Výstraha: Sněžit bude na horách i nadále, v Čechách hrozí náledí

Na českých horách a Českomoravské vrchovině bude nadále sněžit. Do pátečního rána napadne 10 až 30 centimetrů nového sněhu a vítr může místy vytvářet sněhové jazyky. Od dnešního večera do pátečního dopoledne se navíc může v Čechách tvořit náledí, varoval dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Nejvíc bude podle meteorologů sněžit v Krušných a Jizerských horách a v Krkonoších. Kombinace větru a sněhu může vést ke vzniku sněhových jazyků a závějí. Některé vozovky proto mohou být nesjízdné, upozorňuje ČHMÚ.

Motoristé by měli mít zimní výbavu, řetězy a nářadí k případnému vyproštění auta. "Ve vozidle je vhodné mít teplé oblečení a alespoň minimální zásobu nápojů a jídla," doporučují meteorologové.

Kromě nového sněhu varuje ČHMÚ také před rizikem tvorby náledí a zmrazků. Varování se týká většiny Čech a platí od dnešního podvečera do pátečního dopoledne. Opatrní by proto měli být zejména řidiči.

Předpověď na pátek (00-24):V noci a ráno oblačno až polojasno, ojediněle slabé sněžení. Během dne od severozápadu zataženo s občasným sněžením, na východě Moravy až večer. Na severozápadě Čech později večer pod 400 m i déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti a slabém větru kolem -10 °C, zejména v západní polovině Čech. Místy náledí a zmrazky. Nejvyšší denní teploty až večer -3 až +1 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C, v Beskydech -6 °C.

Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s. Odpoledne, na východě až večer vítr čerstvý západní až jihozápadní 4 až 8 m/s místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s. Na horách tvorba sněhových jazyků.

Předpověď na sobotu (00-24):Zataženo, místy, večer na většině území sněžení nebo sníh s deštěm, postupně pod 500 m srážky dešťové a v Čechách od západu vydatnější. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, během noci oteplování. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí, uvedl portal.chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):Zataženo, občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 500 m, zejména v západní polovině Čech postupně nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. V Čechách na horách vydatné sněžení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h).

Související

Více souvisejících

Počasí Zima Sněžení náledí Česká republika

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Nemocnice sdělila nové informace o stavu postřeleného Fica

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe, uvedla dnes odpoledne nemocnice v Banské Bystrici, kde se léčí ze střelných zranění po atentátu z minulého týdne. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok v rozhovoru pro RTVS řekl, že premiérův stav je stále vážný, ale stabilizovaný.

včera

včera

včera

včera

včera

Nepravdivé a neslýchané. Izrael se brání obvinění z genocidy v Pásmu Gazy

Úřad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v pátek označil obvinění z genocidy, které vůči Izraeli vznesla Jihoafrická republika (JAR), za nepravdivé a neslýchané. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy