Udeří bouřky. Počasí potrápí východ Česka, varují meteorologové

Severovýchod České republiky dnes odpoledne a večer opět mohou ojediněle zasáhnout silné bouřky s přívalovým deštěm, hrozí zejména v Jeseníkách a Beskydech. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Podle něj může při bouřkách napršet kolem 30 milimetrů srážek.

Déšť tak může rozvodnit malé toky a zatopit níže položená místa. Lidé by se měli mít na pozoru také před padajícími a poletujícími předměty a před blesky.

Například při čtvrteční bouřce na Frýdecko-Místecku v Beskydech bylo po úderu blesku do stromu zraněno pět lidí, z toho nejvážněji sedmnáctiletý chlapec, který měl po zásahu spálený oděv a utrpěl popáleniny prvního až druhého stupně.

Dnešní upozornění na bouřky platí od 12:00 do 21:00 pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj a východní část Zlínského kraje.

Předpověď na sobotu (00-24):Převážně oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména na východě a jihu území. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý, postupně mírný severovýchodní až severní vítr 3 až 7 m/s, informuje portal.chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):Zpočátku převážně oblačno, zejména v jihovýchodní polovině území ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Postupně od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s večer zeslábne.

Související

Více souvisejících

Bouřky Počasí morava Olomoucký kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj

Aktuálně se děje

před 43 minutami

Aktualizováno před 51 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy