NOVÉ VIDEO: Krnov zpustošilo tornádo! Strhávalo střechy, stromy i ploty. Škody jsou obrovské

Krnov - Vyděšení a strach! To cítili obyvatelé Krnova. Dnes v podvečer se nad městem vytvořil vzdušný vír. Lidé z paniky zavírali okna a schovávali se doma. Tornádo strhalo střechy, lámalo stromy a ničilo ploty!

Zdroj: YouTube, Martin Bodešínský

Zdroj: YouTube

"Podařilo se mi zachytit vznikající trychtýř připomínající tornádo, které se zvětšovalo až k zemi, a v zápětí hned mizelo. Snímek byl pořízený cca 18.6. v 17:30," napsal nám do redakce Alexandr Suk.

V centru Krnova naštěstí tornádo větší škody nezpůsobilo. "Museli jsme odklízet několik popadaných stromů," řekl mluvčí tamních hasičů Petr Kůdela.Horší situace ale byla  v předměstské části Kostelec a v části Ježník! "Strhalo to střechy, ničilo obydlí, dokonce lámalo stromy a ploty," líčila po 19. hodině vyděšeně jedna z tamních obyvatelek.

Fotogalerie:
OBRAZEM: Tornádo zpustošilo Krnov a okolí. A toto jsou následky
 

Při řádění živlu naštěstí nikdonebyl zraněn, řekl ČTK šéf krnovské městské policie Pavel Moravec. "V současné chvíli procházíme s představiteli města, policie a hasičů postižené lokality. Zjišťujeme rozsah škod," řekl šéf strážníků.

Dodal, že v městské části Ježník vítr velké škody nenapáchal. "Tam jde o polámané stromy a poničenou vozovku," uvedl. Škody ale i tak budou vysoké, doplnil.

Podobný vír se před časem vyskytl u Chomutova. Tam naštěstí žádné škody nezpůsobil.

Máte i vy podobné foto nebo video? Pošlete ho na redakce@eurozpravy.cz

Související

Následky mohutné bouřky (tornáda) v Kostelci u Krnova 18.6.2013

Potvrzeno: Tornádo v Krnově opravdu řádilo. Přijdou další?

Krnov (Bruntálsko) - Krnovem se v úterý odpoledne prohnalo tornádo. Na místě to zjistili experti z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v Ostravě. Vír způsobil škody na pětikilometrové trase. Zničil střechy na víc jak 40 střechách, lámal stromy. V lese způsobil rozsáhlé polomy. Škody ještě nebyly vyčísleny. ČTK to řekl pracovník ČHMÚ Pavel Lipina.
Následky mohutné bouřky (tornáda) v Kostelci u Krnova 18.6.2013

OBRAZEM: Tornádo zpustošilo Krnov a okolí. Podívejte se na snímky zkázy

Kostelec - Silná bouřka, doprovázená údajně tornádem, dnes odpoledne napáchala velké škody v Krnově. Ve dvou městských částech Ježník a Kostelec vítr lámal stromy a strhl střechy z několika desítek domů. "Je to hotová apokalypsa," řekla starostka města Alena Krušinová. Redakci zaslal fotografie Martin Synek. Děkujeme!

Více souvisejících

Tornádo Krnov a okolí 18.6.2013 Počasí

Aktuálně se děje

před 41 minutami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy