Silná tropická bouře zasáhla Sokotru a žene se na Jemen

Saná/Maskat - Nejméně jednoho mrtvého a přes 200 zraněných si vyžádala silná tropická bouře Chapala. Ta dnes zasáhla jemenský ostrov Sokotra v Arabském moři a žene se na pevninskou část Jemenu.

Sousednímu Ománu by se měla oproti původním předpovědím do značné míry vyhnout, informovaly agentury AFP a DPA. Maskat už odvolal mimořádný stav.

Tropická bouře si na Sokotře a třech menších ostrovech kromě jedné oběti a dvou stovek zraněných vyžádala také značné materiální škody. Zničeno bylo přinejmenším 80 domů. Řada míst je stále pod vodou.

Sokotra leží asi 370 kilometrů jižně od Arabského poloostrova a politicky náleží k Jemenu. Žije tu asi 50.000 lidí a známý je ostrov především svým jedinečným přírodním bohatstvím, které chrání i organizace UNESCO.

Související

Ilustrační foto

Tropická bouře hatí Vánoce na Filipínách, tisíce lidí evakuovány

Tisíce obyvatel Filipín musí kvůli blížící se tropické bouři změnit vánoční plány a opustit své domovy. Úřady v centrální části země vyzvaly k evakuaci pobřežních oblastí, velké množství lidí rovněž uvázlo v přístavech, trajekty totiž kvůli větru a dešti přerušily provoz, napsala agentura AFP.
Hurikán

Na hurikánem zdevastované Bahamy se řítí tropická bouře

Tlaková níže poblíž Baham dnes zesílila na tropickou bouři a dostala označení Humberto. Na severozápadní část karibského souostroví, která byla před pouhými dvěma týdny zpustošena hurikánem Dorian, přinesla větry o síle až 64 kilometrů za hodinu i množství srážek. Dnes o tom informovala agentura AP, podle níž bouře zřejmě zamíří nad oceán a vyhne se pobřeží Spojených států.

Více souvisejících

Tropická bouře Jemen

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy