Anglie řeší zkrat pomezního. Loktem udeřil dotírajícího hráče Liverpoolu

O nevídaný moment se postaral na scéně anglické fotbalové Premier League pomezní rozhodčí Constantin Hatzidakis. Právě ten se totiž o poločase nedělního šlágru anglické nejvyšší fotbalové soutěže mezi Liverpoolem a Arsenalem nevybíravě ohnal loktem a trefil do krku liverpoolského obránce Andyho Robertsona. Skandál takového typu, který nemá v Anglii obdoby, začala proto vyšetřovat anglická Fotbalová asociace (FA) a čárovému sudímu může klidně hrozit konec kariéry. 

Inkriminovaný moment se stal poté, co k pomeznímu sudímu Hatzidakisovi přiběhl zmíněný devětadvacetiletý obránce Robertson. Ten se podle dostupných záběrů snažil do muže s praporkem strčit, než to ale udělal, vystřelil loket čárového do jeho krku. Fotbalisté Liverpoolu, kteří si incidentu na hřišti všimli, si to hned namířili k hlavnímu sudímu Paulu Tierneymu, kterému na loket jeho kolegy upozorňovali. Tierney výtky nevyslyšel, naopak udělil žlutou kartu Robertsonovi. "Neviděl jsem, co se stalo. Ale slyšel jsem, že záběry prý hovoří samy za sebe,“ okomentoval incident po zápase kouč Liverpoolu Jürgen Klopp. 

Čárový rozhodčí Hatzidakis teď má pozastavenou činnost nejméně do doby, kdy celý incident vyšetří anglická Fotbalová asociacíe. "Klidně to může znamenat konec jeho kariéry. Snažil jsem se najít nějakou omluvu a jediné, co mě napadlo, byl strach. Ale proč? Vždyť na stadionech je spousta členů bezpečnostní služby," nechal se slyšet pro televizi BBC bývalý rozhodčí Keith Hackett, který si celou situaci přemítal. 

Další bývalý sudí Mark Clattenburg pak zase upozorňuje na to, že rozhodčí by v každém případě měli být profesionální a odpustit si jakoukoli podobnou reakci. "Hráči provokují a můžou sudího dohnat až na hranu, kdy jim to chce oplatit. To ale nikdy nesmíte. A určitě ne násilím," řekl konkrétně. 

Takový Roy Keane, dlouholetý nositel kapitánské pásky v Manchesteru United, má však pro jednání Hatzidakise pochopení. "Robertsona sleduji už dlouho a je to pěkný uplakánek. Navíc na rozhodčího sáhnul jako první. Myslím, že by se měl víc starat o to, jak brání," nebral si servítky vůči liverpoolskému obránci. 

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Kloppova éra se blíží ke konci. Německý stratég sdělil, že po sezóně u Liverpoolu končí

Osm a půl roku stačí. To si řekl v těchto dnech německý fotbalový trenér Jürgen Klopp, když přemýšlel nad svou budoucností na lavičce Liverpoolu. Během uplynulého týdne totiž tento šestapadesátiletý stratég překvapil veřejnost svým prohlášením, že u týmu Reds po sezóně skončí kvůli narůstající únavě. To vše navzdory tomu, že svou smlouvu s Liverpoolem stačil ještě prodloužit až do roku 2026.

Více souvisejících

Liverpool FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy