Brazílie se začíná modlit za Pelého. Fotbalista už nereaguje na běžnou léčbu rakoviny

V době, kdy na probíhajícím fotbalovém světovém šampionátu v Kataru jsou pasování brazilští fotbalisté mezi největší favority na zisk titulu, zraky všech fotbalových fanoušků směřují nejen do dějiště mistrovství, ale i do Brazílie. Odtamtud přišla totiž zpráva, že nejlepší fotbalista všech dob Pelé byl převezen na jednotku paliativní péče v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paulu, jelikož už prý nereaguje na běžnou léčbu rakoviny. Tato informace přišla navzdory té předešlé hovořící o tom, že se Pelého stav zlepšil a že bere antibiotika na infekci dýchacích cest.

S rakovinou bojuje Pelé dlouhodobě. Poté, co mu byl odstraněn nádor v tlustém střevě, mu byla nově diagnostikována rakovina zase v září. Přestože opakovaně od té doby pobývá v nemocnici, sám Pelé k tomu řekl, že se jedná o pravidelné návštěvy. Jak však informuje brazilský deník Folha de Sao Paulo, lékaři již měli legendárnímu fotbalistovi pozastavit chemoterapii a nařídili tak paliativní péči, kterou dostávají lidé s nevyléčitelnou chorobou v pokročilém či terminálním stadiu.

"Reakce na léčbu (antibiotiky) byla adekvátní, pacient je ve stabilním stavu. V nemocnici zůstane, aby v léčbě pokračoval," sdělili pouze lékaři z nemocnice, bez toho aniž by jakkoli komentovali informace deníku Folha. Podle televizní stanice ESPN zase Pelého v úterý hospitalizovali s otoky a srdečními problémy.

Pelého boj s nemocí vnímají na MS v Kataru, kdy brazilští fanoušci během pátečního zápasu Brazílie s Kamerunem ukázali transparent s nápisem "Brzy se uzdrav.“ V katarském městě Lusailu pak nebylo nouze ani o fotografie brazilské legendy. Té tak mohou dodat sílu jeho nástupci, kteří i přes prohru Kamerunem (0:1) postoupili ze skupiny z prvního místa.

Související

Více souvisejících

Pelé (bývalý brazilský fotbalista) Brazílie

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy