Dojednáno. Cristiano Ronaldo bude skutečně oblékat dres saúdskoarabského klubu an-Nasr

Přestože samotný portugalský útočník Cristiano Ronaldo v předešlých dnech odmítal jakoukoli dohodu se saúdskoarabským klubem an-Nasr a skoro jakoby odmítal i to, že by se do klubu z Rijádu vůbec chystal odejít. Nyní, těsně před koncem Nového roku, tedy koncem zimního přestupového období, je jasné, že do Saúdské Arábie přeci jenom hvězdný Portugalec zamíří. Podle dřívějších informací by si tam měl vydělat neuvěřitelných 200 milionů eur (zhruba 4,8 miliardy korun) a měl by se stát i ambasadorem Saúdské Arábie a pomoct tak zemi při kandidatuře na pořadatelství MS 2030. O tom, že do klubu an-Nasr Ronaldo opravdu přichází, informoval samotný klub na svém instagramovém účtu.

"Toužím zažít novou fotbalovou ligu v jiné zemi. Vize an-Nasru je velice inspirativní,“ uvedl ke svému kroku odejít do exotické soutěže Ronaldo. Prezident klubu z Rijádu Muslí Al Muammar pak k tomu doplnil: "Tohle je víc než zápis do historie. Tenhle přestup je nejen motivací pro náš klub k dosažení ještě větších úspěchů, ale motivuje i naši ligu, náš národ a budoucí generace, chlapce a dívky, aby byli co nejlepší."

Připomeňme, že těsně před startem letošního světového šampionátu v Kataru otevřeně Ronaldo kritizoval jak vedení svého posledního zaměstnavatele, tedy Manchesteru United, tak i kouče tohoto anglického velkoklubu Erika ten Haga. Kolem Ronalda se pak spekulovalo o tom, že chce skončit u Rudých ďáblů již od léta, kdy přicházely nabídky včetně té ze Saúdské Arábie. Většinově ho ale v Evropě příliš nechtěli a to kvůli tomu, že by museli na něj vynaložit hodně finančních prostředků.

Tehdy se tak tedy žádný přestup nekonal a během podzimu tak Ronaldo spíše na Old Trafford trpěl. Někdy ho Erik ten Hag nenasadil do základní sestavy a jindy ho zase stáhl předčasně ze zápasu, což se pětinásobnému držiteli Zlatého míče ani trochu nelíbilo a hned dvakrát to da najevo předčasným odchodem ze stadionu.

Čekalo se tak, že si Ronaldo zlepší náladu na nedávném mistrovství světa, kde sice v úvodním zápase proti Ghaně skóroval z penalty a zaznamenal tak jako jediný hráč v historii branku i na pátém světovém šampionátu v řadě, ovšem pak v závěru skupiny sepsul své spoluhráče, což se nemělo líbit kouči Fernandu Santosovi a v reakci na to ho tak neměl stavět do základní sestavy v osmifinále proti Švýcarsku a ve čtvrtfinále proti Maroku. Ani proti němu však Portugalcům nepomohlo jeho nasazení ve druhé půli a Jihoevropané tak ztroskotali na „lvech z Atlasu“. Svět pak obletěly záběry Ronalda, jak odchází z katarské scény s pláčem, protože, vzhledem k tomu, že se zřejmě jednalo o poslední MS, kterého se zúčastnil, už se mu nepovede vyhrát vytouženou trofej.

Po skončení turnaje se začal Ronaldo připravovat v tréninkovém centru Realu Madrid, se kterým mimochodem vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů, třikrát MS klubů, dvakrát španělskou ligu a dvakrát španělský pohár. S Manchesterem United taktéž sbíral úspěchy především při svém tamním prvním působení. S anglickým celkem totiž vyhrál tři ligové tituly, Anglický pohár, jednou Ligu mistrů a jednou uspěl i na MS klubů.

Ronaldo se v rijádském klubu, který v minulosti koučoval i český trenér Dušan Uhrin starší, se stane svěřencem Francouze Rudiho Garcii a v kádru se setká například s kolumbijským gólmanem Davidem Ospinou (dříve hrál za Arsenal a Neapol), se záložníkem Luiz Gustavo (dříve hrál za Bayern Mnichov) či s kapitánem kamerunské reprezentace Vincentem Aboubakarem.

Související

Cristiano Ronaldo

Ronaldo má saúdskoarabskou ligu za kvalitnější než mnohé soutěže v Evropě i MLS, kam odešel Messi

Portugalskou fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda už s největší pravděpodobností v některé z top evropských soutěží fanoušci neuvidí. Držitel hned pěti Zlatých míčů si totiž myslí, že saúdskoarabská nejvyšší fotbalová soutěž je kvalitnější než evropské top soutěže s výjimkou anglické Premier League i než americká MLS. Právě tam přestoupil jeho odvěký rival Argentinec Lionel Messi, jenž bude v příští sezóně hrát za Inter Miami. 
Cristiano Ronaldo

Ronaldovi už se prý v Saúdské Arábii nelíbí a nejraději by se vrátil do Realu

Kdekdo se před několika měsíci divil, když hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo po prosincovém konci v Manchesteru United zamířil do saúdskoarabského Al-Nassru. Nyní se ve španělských médiích objevila informace o tom, že by rád Arabský poloostrov opustil a vrátil se do Evropy, konkrétně do Realu Madrid. Ten už mu měl podle britského deníku The Sun nabídnout spolupráci, ovšem nikoli jako fotbalistovi. Není tak tedy jasné, zda s takovou nabídkou Cristiano Ronaldo bude souhlasit. 

Více souvisejících

Cristiano Ronaldo

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

před 2 hodinami

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno před 2 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 3 hodinami

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie.

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

před 3 hodinami

Bernard Hill jako Théoden v Pánovi prstenů.

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

před 4 hodinami

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 13 hodinami

před 13 hodinami

Madonna do starého železa nepatří. Brazilskou show sledoval více než milion lidí

Madonna zůstává i v 65 letech tahákem pro hudební nadšence po celém světě. Na sobotní bezplatnou show na slavné pláži Copacabana přišlo podle odhadu úřadů v Riu de Janeiro přes půldruhého milionu lidí, uvedla agentura Reuters. Koncert v Brazílii proběhl na závěr turné Celebration, které začalo loni na podzim. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy