Lotus: Pokud odejde Räikkönen, mohl by jej nahradit Hülkenberg nebo Di Resta

Nejenom Gerard Lopez, ale také Eric Boullier, doufá, že Kimi Räikkönen zůstane v jejich týmu. Boullier ale také potvrdil, že jednají s Nico Hülkenbergem, který má od Sauberu volné ruce.

Odejde Kimi Räikkönen po sezoně z Lotusu do Red Bullu? To je teď asi nejčastěji skloňovaná otázka. Lotus navíc před nedávnem přišel o mezi odborníky velmi ceněného Jamese Allisona. I proto se vznášejí nad vozem pro rok 2014 otázníky. Navíc kolem Lotusu již tradičně panují zvěsti o nedobré finanční situaci.

Teď potvrdil šéf týmu, Eric Boullier, že byla jeho stáj v prodlení s platbami finskému jezdci: "Ano, bylo pozdě placeno. Ale nakonec bylo zaplaceno. Musíme se pokusit to zlepšit, pokud si jej [Kimiho] chceme udržet," řekl Eric pro francouzský 'L'Équipe'. Zároveň však prohlásil, že Kimi všechny svoje platby obdržel.

V týmu pochopitelně doufají v setrvání Fina, pro případ, že by se rozhodl stáj po konci sezony opustit, jednají už o možném nástupci: "Ano, jsem v kontaktu s Nicem [Hülkenbergem]." Boullier navíc jednal také s jezdcem Force Indie, Paulem di Restou.

Jak Lopez tak Boullier však za prioritu považují prodloužení smlouvy s Räikkönenem. "Doufám, že v následujícím týdnu učiníme další krok. V druhém roce po sobě jsme zmenšili náš odstup na Red Bull. Kimi chce pochopitelně vědět, jestli to v tom budeme pokračovat i příští rok. Pokud se týká techniky, nemáme problém to s ním probrat.

Přestup k Red Bullu by pro Kimiho znamenal jisté výhody, ale také nevýhody. Kimi je dostatečně dospělý na to, aby se rozhodl, co je pro něj správné." I v případě setrvání Räikkönena u Lotusu by kontakt s Di Restou a Hülkenbergem nemusel být od věci. Oba by totiž mohli být kandidáti na náhradu Romaina Grosjeana. Jeho výsledky však mají v poslední době vzestupnou tendenci.Celý článek zde

Související

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.
Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Více souvisejících

Formule 1 Kimi Räikkönen (F1)

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy