Trenér Lavička o remíze Sparty: Postupová šance je otevřená pro oba týmy

Zwolle - Pražská Sparta uhrála v prvním utkání 4. předkola Evropské ligy proti nizozemskému Zwolle remízu 1:1 a vytvořila si tak nadějnou pozici do pražské odvety. Zápas to ale nebyl vůbec jednoduchý, jak potvrdil pro server sparta.cz trenér Vítězslav Lavička.

„Zápas to byl oboustranně kvalitní. Předpokládali jsme, že budou silní na míči a při přechodu do útoku. Přečkali jsme pokutový kop, který David skvěle chytil. Soupeř šel do vedení po rychlé akci, ale naše gólová odpověď byla hodně důležitá," cituje server sparta.cz slova trenéra Lavičky z pozápasové tiskové konference.

„Po dnešku je postupová šance stále otevřená pro oba týmy. Svému mužstvu chci poděkovat za poctivý výkon a odvedenou práci, protože bojovali až do konce," doplnil Lavička, který složil poklonu Davidu Bičíkovi.

Psali jsme:
Evropská liga: Trápící se Sparta vydřela ve Zwolle remízu
 

„Máme brankáře, kteří v tréninku umí chytat i penalty, ale takhle ostrou zkušenost zažil David po návratu do Sparty poprvé a jsme opravdu moc rádi, že nás podržel. Nejen penaltou, ale výkonem v celém zápase, protože působil jistě a má velkou zásluhu na tom, že vezeme do Prahy remízu 1:1."

Lavička pochválil také mladého stopera Jakuba Brabce. „Nebyla to pro něj jednoduchá situace po zápasové pauze. Odehrál soutěžní zápas v Estonsku, čekal na šanci a poctivě se připravoval. Proti Zwolle odehrál velmi vydařený zápas."

Odveta se hraje za týden na pražské Letné. Zápas určí, zda bude mít Česká republika zástupce v základní skupině Evropské ligy či nikoli. Doufejme v první variantu.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) AC Sparta Praha Vítězslav Lavička (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

Pavel posvětil nová pravidla pro svazky lidí stejného pohlaví. Platit budou od ledna

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy