Sparta se chystá na Neapol. Co na to kouč Lavička?

Neapol - Dnes ve 21:05 nastoupí pražská Sparta ke svému prvnímu utkání základní skupiny Evropské ligy. V cestě za prvními body jí stojí italská Neapol. „V minulosti jsme si zkusili zápasy proti kvalitním soupeřům, jako byl Lyon nebo Chelsea a můžeme očekávat něco podobného," říká na sparta.cz trenér letenských Vítězslav Lavička.

„Neapol nás určitě nepodcení, protože si prošli tím, čím Sparta a jsou pod velkým tlakem. Vypadli z kvalifikace Ligy mistrů a ani do nové sezony italské ligy nevstoupili nejlépe," připomíná na oficiálních stránkách klubu sparťanský kouč neúspěch Neapole v boji o milionářskou soutěž.

"Základní rozestavení i způsob hry Neapole je podobný jako ten, kterým tehdy hrála Chelsea," připomíná Lavička vzájemný souboj ze sezóny 2012/2013, kdy londýnský klub vedl současný trenér Neapole Rafael Benítez.

Sparťanské šance s věhlasným soupeřem nemusí být malé. Italský celek totiž nemá formu. Naposledy v Serii A doma podlehl Chievu 0:1. "Výsledek byl nepříznivý, ale kvalita byla vidět. Neapol má velkou sílu v ofenzivě. Ať už je to Higuaín na hrotu, Hamšík pod ním nebo Callejón s Mertensem a Insignem," připomíná silné stránky soupeře Lavička.

„V minulosti jsme si zkusili zápasy proti kvalitním soupeřům, jako byl Lyon nebo Chelsea a můžeme očekávat něco podobného. Stoprocentně připraven je Josef Hušbauer, který naskočil do zápasu už v Teplicích," řekl Lavička, který se ale bude muset obejít bez zraněného Holka a vykartovaného Váchy.

Druhý zápas sparťanské skupiny I obstará švýcarský Bern se Slovanem Bratislava.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) AC Sparta Praha Vítězslav Lavička (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy