Mají nebezpečný protiútok, zná sílu Bernu trenér Lavička

Praha - Druhý zápas základní skupiny Evropské ligy dnes čeká na pražskou Spartu. Po prohře v Neapoli se pokusí uspět proti švýcarskému Bernu. "Věřím, že kluci předvedou takový výkon, který nám zajistí tři body,“ říká trenér Lavička.

„Jejich způsob hry je podobný tomu, co tady praktikovali hráči Zwolle. Mají nebezpečný protiútok, šikovné hráče na křídlech i na hrotu. Defenziva je dobře organizovaná, čeká nás kvalitní soupeř. Důležitou roli v jejich hře hraje i Jan Lecjaks, který hraje na pozici levého obránce velmi dobře," komentuje na oficiálních stránkách klubu soupeře trenér letenských Vítězslav Lavička.

Jedenapadesátiletý lodivod si je velmi dobře vědom síly soupeře. „Není náhoda, že patří mezi špičku ve Švýcarsku a není náhoda, že zvládli jednoznačným způsobem první zápas se Slovanem Bratislava," připomněl Lavička jasnou výhru Bernu 5:0 nad slovenským soupeřem.

Psali jsme:
Bernu bude fandit celá Plzeň. Hraje za ní totiž Lecjaks
 

Do zápasu je připraven středopolař Lukáš Vácha, který naposledy na evropské scéně chyběl kvůli karetnímu trestu. „Pepa Hušbauer od zápasu na Slavii trénuje individuálně a léčí zraněný kotník. Naopak v plném tréninku je Tomáš Přikryl, který je připraven do zápasu," upřesnil Lavička stav dalších hráčů před důležitým duelem.

„Vnímáme důležitost zápasu s Bernem, ale nechceme snižovat kvality například Slovanu Bratislava, protože i zápasy s nimi budou klíčové pro náš případný postup. Chceme navázat na dobré zápasy v evropských pohárech na domácím stadionu. Věřím, že kluci opět předvedou takový výkon, který nám zajistí tři body," má jasno sparťanský kouč.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) AC Sparta Praha Vítězslav Lavička (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 1 hodinou

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 2 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 3 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Ukrajina míří do NATO a Moskva musí pochopit, že nemůže vyhrát, zdůraznil Stoltenberg v Kyjevě

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ujistil, že místo Ukrajiny je v NATO a země se nachází na cestě do aliance, řekl v Kyjevě.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy