Luhový kritizuje Lavičku. Tým je ok, chyba je v trenérovi

Praha - Hlavním problémem fotbalové Sparty je trenér. O tom má jasno fotbalový odborník Milan Luhový. Pražané už poněkolikáté pod vedením Vítězslava Lavičky nezvládli klíčový zápas, za což prý může chybějící tlak na hráče. A ten by měl přijít právě od kouče.

Sparta pod Lavičkovým vedením už několikrát v rozhodujícím momentu narazila. Před rokem vypadla z předkola Evropské ligy s Häckenem, letos nestačila v Lize mistrů na Malmö. Teď zhatil její plány na jaro Bern. Za tu dobu se ve Spartě protočila řada hráčů, trenér je ale stále stejný.

Právě v něm je však podle bývalého hráče pražské Dukly problém. "Po mnoha letech na Spartě dali dohromady skutečně dobrý tým. Problém je, že trenér bez emocí, drajvu, naštvanosti, zlosti přenáší tyto vlastnosti i na hráče. Tam vidím i včerejší rozdíl a příčiny prohry," napsal na svůj facebookový profil.

Spartě podle Luhového, který Vítězslava Lavičku vytrvale kritizuje už delší dobu, chybí vytváření tlaku na hráče. "Je to něco, jako když si někdo nechá vyfouknout příležitost laxním přístupem, protože má v hlavě myšlenku, že se nemůže nic stát," tvrdí jednapadesátiletý expert.

Podle něj Spartu neomlouvá ani výpadek klíčového útočníka Davida Lafaty, který nemohl do zápasu zasáhnout kvůli zranění zad. "Je pravda, že pro Spartu výpadek Lafaty je nebezpečný i do budoucna. Přesto si myslím, že tam je skutečně hráčská kvalita," dodal.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) Vítězslav Lavička (fotbalový trenér) Milan Luhový (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 59 minutami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy