Šlágr kola sudí nezvládl. Proč pískal chybující rozhodčí?

Mladá Boleslav - I po 26. kole nejvyšší české fotbalové soutěže ovládají její aktéry emoce. V centru zájmů je tentokrát především utkání mezi Mladou Boleslaví a Spartou Praha. A v hlavní roli je opět postava pana rozhodčího. Jeho výkon leží v žaludku především domácím.

Nejdiskutovanější situace zápasu se odehrála v 65. minutě. Stav byl v tu chvíli nerozhodný 1:1 a domácí zahrávali standardní situaci. Ve vzduchu se prosadil Zahustel a podruhé překonal letenského gólmana Štěcha. Radost Středočechů však vzápětí utnul hlavní sudí Marek. Fauloval jsi brankáře, gól neplatí, zněl jeho verdikt.

Boleslavští se vztekali marně. Stokrát mohli tvrdit, že brankář Sparty neměl míč pod kontrolou. Gól neplatil. "Důležitý moment byla neuznaná branka Zahustela, nevím, z jakého důvodu se tak sudí rozhodl," hodnotil po utkání trenér Mladoboleslavských Karel Jarolím.

V podobném duchu se vyjadřoval i autor neuznané trefy Ondřej Zahustel: "Podle mě to byla regulérní branka, byl jsem tam dřív než Marek Štěch, hrál jsem hlavou," upozorňoval.

A kdo, že to vlastně branku Mladé Boleslavi neuznal? S píšťalkou utkání řídil Emanuel Marek, tedy ten samý arbitr, jehož výkon z utkání Jihlava - Ostrava v minulém kole sepsula i Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. „Rozhodčí Emanuel Marek ve 24. minutě nesprávně nenařídil pokutový kop ve prospěch domácího celku za kopnutí soupeře v souboji pro míč v nepřerušené hře," píše se v prohlášení komise.

Ačkoliv se Markův výkon neobešel bez připomínek, trest v podobě pozastavení delegace na zápasy ho minul. Naopak, byl nasazen na souboj čtvrtého s druhým týmem tabulky. A ten si za rámeček nedá.

Kdyby nakonec nedotáhli zápas do vítězného konce, dost možná by se na rozhodčího zlobili i sparťané. A to z toho důvodu, že domácí dohráli v plném počtu. Vyhecovaný duel se totiž rozhodně nehrál v rukavičkách a především Boleslavští nešetřili důrazem.

Rozhodčí ale místo zklidnění hry ještě přiléval olej do ohně. Některé tvrdé střety ponechal téměř bez povšimnutí, naopak trestal mírnější prohřešky. Ve výsledku mohli být asi svěřenci Karla Jarolíma rádi, že zápas dohráli v jedenácti.

Zápas podzimu mezi Spartou a Plzní se hraje už příští víkend. Snad tedy odpovědní lidé dají hlavy dohromady a pošlou na přímou bitvu o mistrovský titul zkušenějšího muže s píšťalkou.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Mladá Boleslav AC Sparta Praha

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy