Real představil nového trenéra: Benitez je po 20 letech doma!

Madrid - Je to potvrzené! Několikadenní spekulace o tom, že slavný "Bílý balet" převezme Rafael Benitez, se naplnily. Real Madrid svého nového trenéra ve středu oficiálně představil. "Rafa" se vrací domů po dlouhých 20 letech.

Pětapadesátiletý rodák z Madridu naposledy působil v Neapoli, kde před pár dny oznámil odchod. Jako důvod uváděl fakt, že chce být blíže rodině.

Real má podle slov prezidenta Eduarda Fernandeze de Blase "nejlepšího trenéra světa". jenže to se na Santiago Bernabeu tvrdí pokaždé. Ještě nedávno se mohl pyšnit touto poctou Carlo Annelotti a před ním José Mourinho. Real jednoduše o svých mužích vždy mluví pozitivně.

Benitez podepsal v Realu tříletý kontrakt a jeho úkolem bude vrátit klubu lesk. Slavný velkoklub nevyhrál v uplynulé sezoně ani jednu trofej. Nový trenér se tak bude muset zamyslet i nad tím, proč nefunguje souhra fotbalových celebrit a třeba i to, zda Cristiano Ronaldo a Gareth Bale mohou hrát v jednom týmu, aniž by si překáželi.

Rafael Benitez se vrací domů. V klubu působil jako hráč už od roku 1974, ale hrál převážně za třetiligový B tým. Později v Realu nastartoval svou trenérskou kariéru, jeho prvním týmem byla juniorka Realu, ze které odešel do Valladolidu, aby následně vedl Pamplonu, Extremaduru, Tenerife a Valencii. Pak následovaly i slavné kluby jako Liverpool, Inter Milán, Chelsea a naposledy Neapol.

Související

Více souvisejících

Primera Division (fotbal Španělsko) Real Madrid

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy