Přijde Čech, odejde Rosický? Další kapitola nekonečného příběhu

Londýn - Spekulací okolo Petra Čecha i Tomáše Rosického je posledních několik měsíců opravdu hodně. Konečně jsou ale slyšet konkrétní hlasy z klubů i od hráčů samotných. Petra Čecha se snaží přesvědčit k příchodu do Arsenalu i fanoušci na sociálních sítích. Rosického pro změnu chtějí v Turecku. Hlásí se Trabzonspor a Bursaspor.

Oba dva jsou tahouni české reprezentace. Oba dva toho ale letos moc v klubech neodehráli. Petr Čech většinu sezóny kryl záda Courtousovi, Rosický v závěru sezóny hrál jen deset minut proti Sunderlandu. I přesto je o ně velký zájem. Dalo by se říci, že všude.

To, že Petr Čech odejde z Chelsea je svým způsobem již hotová věc. Courtous pryč z Blues nepůjde, což znamená, že Čech mít prostor nebude. I přesto, že Čech nedávno prohlásil, že mu zas až tak nezáleží na tom zůstat v Londýně, spíše šlo jen o uvolnění zaměření médií na trasu Čech - Arsenal. Wenger o něj opravdu stojí a Čech by mohl příjmout výzvu v podobě vychytání titulu pro konkurenční klub. V osobním souboji porazit Courtouse!

Arsene Wenger se nechal slyšet, že by rád dotáhl příchod Čecha již do začátku letní přípravy. Ta začne pro hráče Arsenalu v průběhu července. Mourinho sice Čecha ke konkurenci pustit nechce, konečné slovo však bude mít Abramovič, majitel Chelsea. Ten má s českou reprezentační jedničkou dobré vztahy. Za to, co pro klub odvedl, určitě jeho přání vyhoví.

Psali jsme:
Čechův poslední zápas na Stamford Bridge. Kdo bude dvojka v týmu Blues v příští sezóně?
 

Tomáš Rosický, to je zase úplně jiná kapitola. Arsenal nejprve uplatnil opci a podepsal Rosu na další sezónu, od podpisu však nebyl ani na střídačce! "Jsem frustrovaný, ale jsem profesionál. I když jsem ztratil místo v sestavě, musím být neustále připraven. Situace se může každým dnem změnit."

Přípravu sice začne Rosický s Arsenalem, Wenger ale nemá problem s tím Rosického pustit do jiného klubu, pokud přijde adekvátní nabídka, se kterou bude souhlasit jak Tomáš tak klub. Mezi posledními zájemci jsou turecké kluby Trabzonspor a Bursaspor.

Pokud nastanou nějaké změny, tak až po kvalifikačním cyklu. Česko v pátek čeká Island a i sám Petr Čech oznámil, že dřív než v příštím týdnu se o jeho budoucnosti nic nedozvíme. Stejně tak na srazu nebude svojí situaci řešit ani Rosický.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Petr Čech Tomáš Rosický

Aktuálně se děje

před 21 minutami

Aktualizováno před 29 minutami

Aktualizováno před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy