Blatter chytil sprchu plnou peněz. Komik mu připomněl úplatky +VIDEO

Odstupující prezident federace FIFA Sepp Blatter byl na mimořádném kongresu zasypán známým britským komikem falešnými bankovkami. Byla to reakce na korupční skandál, kvůli kterému Blatter odstupuje ze své funkce.

Zdroj: YouTube

Dnešní mimořádný kongres Mezinárodní fotbalové federace FIFA rozhodl o tom, kdy bude jasno o nástupci odstupujícího prezidenta federace Seppa Blattera. Stane se tomu 26. února 2016. Během zmiňovaného kongresu se však stalo něco mimořádného! Zasedání bylo přerušeno ve chvíli, kdy televizní vysílatel Simon Brodkin zasypal Blattera falešnými bankovkami.

Brodkin je podobnými kousky proslaven. Sepp Blatter ovšem pochopení pro tento žertík neměl. "Je mi líto, co se stalo a s fotbalem to nemá nic společného," řekl k incidentu současný prezident federace, který nechvalně proslul korupční aférou. Britský komik Simon Brodkin, který je přezdíván jako Lee Nelson, přinesl balík peněz Blatterovi na to, aby MS 2016 dostala Severní Korea.

Blatter se rozhodl odstoupit z funkce poté, co ztratil důvěru od fotbalového světa v důsledku zmiňované korupční kauzy uvnitř FIFA, při které bylo zadrženo několik členů Mezinárodní federace. Potencionální kandidáti na prezidenta nejsou zatím známy. Jedním z kandidátů však bude Michel Platini. "Přeji úspěch všem kandidátům včetně Michela Platiniho," dodal Blatter, který už znovu kandidovat nebude.

Související

Bývalý šéf FIFA Sepp Blatter

Bývalí fotbaloví šéfové Blatter a Platini byli zproštěni obvinění z finančního podvodu

Soud ve švýcarské Belinzoně neshledal ani u bývalého šéfa Mezinárodní fotbalové federace FIFA Seppa Blattera, ani u bývalého šéfa Evropské fotbalová unie UEFA Michela Platiniho žádnou vinu a zprostil je tak obvinění z finančního podvodu. Řešila se podezřelá platba ve výši 2 milionů švýcarských franků (v přepočtu zhruba 148 milionů korun), kterou měl před jedenácti lety poslat Blatter Platinimu. Oběma tak hrozilo až pětileté vězení, nakonec se mu ale vyhnuli. Prokuratura se hodlá proti tomuto soudnímu verdiktu odvolat.
Sepp Blatter, bývalý šéf FIFA

Bývalí šéfové UEFA a FIFA Platini a Blatter půjdou před soud. Obžalovali je z podvodu

Bývalí předsedové Evropské fotbalové unie UEFA a Mezinárodní fotbalové federace FIFA Michel Platini a Sepp Blatter půjdou před soud poté, co oba švýcarské úřady obžalovaly z finančního podvodu. Zmiňovaným švýcarským úřadům se nepozdává ten fakt, že v roce 2011 přistálo na účtě Michela Platiniho od Seppa Blattera dva miliony dolarů a to za údajnou poradenskou činnost.

Více souvisejících

Sepp Blatter (FIFA) FIFA

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy