VIDEO: Čechova jízda pokračuje! Ve Wembley získal i skalp Chelsea

Londýn - Petr Čech to dokázal! Už potřetí ve své kariéře získal Community Shield, tentokrát pro Arsenal. Český brankář porazil Chelsea, jejíž branku hájil dlouhých 11 let, navíc uhájil čisté konto! Gunners vyhráli ve Wembley 1:0.

Tři zápasy, tři vítězství, tři trofeje! Přesně tohle si mohl Petr Čech říci, co sudí Taylor odpískal ve vyprodaném Wembley konec zápasu. Uhájil čisté konto a zejména ve druhé půli měl plné ruce práce. Nakonec se ale mohl smát.

Arsenal vedl po výstavní ráně Alexe Oxlade-Chamberlaina a pak se soustředil na bránění a rychlé kontry - přesně tak, jak mívá ve zvyku Chelsea. Blues nepomohlo ani střídání Falcaa za Rémyho a jednu z největších šancí - trestný kop Brazilce Oscara český hrdina bravurně chytil.

Arsenal vedl po výstavní ráně Alexe Oxlade-Chamberlaina a pak se soustředil na bránění a rychlé kontry - přesně tak, jak mívá ve zvyku Chelsea. Blues nepomohlo ani střídání Falcaa za Rémyho a jednu z největších šancí - trestný kop Brazilce Oscara český hrdina bravurně chytil.

 

Brilliant save from @PetrCech as the former @ChelseaFC goalkeeper claws away @oscar8's free-kick. #CommunityShield http://t.co/eCwC59F8yA

— BT Sport Football (@btsportfootball) August 2, 2015

Petr Čech nastoupil za Arsenal ve třech utkáních a zatím jen jedinkrát inkasoval. Na asijském turné v Singapuru vychytal finálový zápas Barclays Asia Trophy s Evertonem v poměru 3:1, výstavní gól Barkleyho už jen korigoval skóre. Od té chvíle Čech neinkasoval. Čisté konto udržel v duelu s Wolfsburgem (1:0), který se hrál jako finále Emirates Cupu a naposledy získal skalp Chelsea, kterou také pokořil 1:0.

Související

Petr Čech | Daniel Katona, HDMovieTV

Novému vedení už radit nebude. Z vedení londýnské Chelsea odchází Petr Čech

Když přišel do klubu londýnské Chelsea před pár týdny její nový majitel, jímž je americký investor Todd Boehly, bylo jasné, že z dosavadního vedení nezůstane kámen na kameni. Už během minulého týdne skončila ve vedení ředitelka Marina Granovská a bylo tak jen otázkou času, kdy stejný osud potká sportovně-technického poradce Petra Čecha. A ten moment přichází nyní začátkem tohoto týdne, kdy se o svém konci ve funkci rozhodl Petr Čech sám.
Petr Čech | Daniel Katona, HDMovieTV

Petr Čech opravdu za Chelsea nastoupí! Už zítra proti Tottenhamu, píší v Anglii

Nedávno šokovala fotbalová Chelsea informací, že se na její soupisku vrací gólman Petr Čech, který loni na jaře ukončil svou hráčskou kariéru, po které se stal výkonným ředitelem na Stamford Bridge. Důvodem tohoto kroku byly nejen bídné výkony Kepy Arrizabalagy, kterého ale během sezóny nahradil skvěle chytající Edouard Mendy, ale i atkuální koronavirová pandemie, která by mohla zapříčinit nedostatek gólmanů v klubu a právě o Petru Čechovi se tak uvažuje jako o možné náhradě pro anglickou Premier League v případě onemocnění gólmanů. Nyní jeden fotbalový novinář Liam Twomey přicházejí na svém twitterovém účtu s informací, že český gólman skutečně nastoupí a to v pondělním duelu Chelsea "U23" proti Tottenhamu.

Více souvisejících

Petr Čech Arsenal FC

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Děti by si měly především hrát a učit se.

Dětská práce se pojila zejména s válkami, skoncovat s ní nebylo jednoduché

Na 12. června připadá Světový den proti dětské práci. Ten vyhlásila Organizace spojených národů s cílem upozornit na problém dětské práce, který je mnohde stále aktuální. Také u nás byla v minulosti dětská práce poměrně běžnou praxí, a to výrazněji během válek. Ačkoliv se snažil s prací dětí skoncovat již v 19. století císař František Josef I., ještě v minulém století děti pracovaly velice často.

včera

včera

AC Sparta Praha

Potvrzeno. Brian Priske odchází ze Sparty do Feyenoordu, nástupcem se stává asistent Friis

To, o čem se v posledních dnech ve fotbalovém zákulisí neustále spekulovalo, se stalo skutečností. Fotbalová Sparta oznámila odchod svého úspěšného trenéra Dána Briana Priskeho, jenž tak míří za novým angažmá do Feyenoordu Rotterdam. Stává se tak po dvou letech působení na Letné, kde s Pražany dvakrát vyhrál ligový titul a jednou také český pohár. Ve Feyenoordu se stane nástupcem Arneho Slota, jenž od příští sezóny bude trénovat Liverpool. To Spartu nově povede dosavadní asistent Lars Friis.

včera

Bojový letoun F-16, photo by Chandler Cruttenden

EXKLUZIVNĚ: Stíhačky F-16 míří na Ukrajinu. Nebudou nasazeny ze základen NATO, uvedlo nizozemské MO pro EZ

Nizozemské stíhačky F-16 již jsou na cestě na Ukrajinu. EuroZprávy.cz exkluzivně oslovily nizozemské ministerstvo obrany, aby průběh dodávek objasnilo. Zatímco mluvčí Helen Sikkesová odmítla využívání základen NATO ze strany ukrajinských pilotů, ministryně obrany už dříve prohlásila, že bude možné ostřelovat těmito stíhačkami území Ruské federace. 

včera

včera

včera

včera

Mark Rutte

Mark Rutte se stane novým šéfem NATO, tvrdí Finsko

Finský prezident Alexander Stubb ve čtvrtek oznámil, že úřadující nizozemský premiér Mark Rutte je pravděpodobným kandidátem na nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO). Informovala o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

Univerzity upozorňují na kolaps systému. Ministerstvo vnímá problém a shání peníze

Vysokoškolští pracovníci jsou nespokojeni se současným stavem vysokého školství. Již v pondělí se vydali protestovat do ulic v rámci iniciativy Hodiny pravdy, tentokrát pod heslem Kolaps systému. EuroZprávy.cz v tomto kontextu obdržely prohlášení od resortu školství s tím, že pro příští rok žádá o navýšení rozpočtu pro vysoké školy o šest miliard. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy