Premier League 6. kolo: Čech se vrátil na Stamford Bridge a byl hned dvakrát překonán. Citizens doma prohráli s West Hamem

Londýn - I o tomto víkendu pokračovala anglická fotbalová Premier League a to svým 6. kolem. Nejsledovanější duel se odehrával na Stamford Bridge, kde domácí Chelsea hostila městského rivala, tedy Arsenal. Pikantní to tedy byl duel pro českého gólmana Petra Čecha, který - jak známo - odešel před touto sezónou do Arsenalu právě z Chelsea, kde před tím deset let působil. Na návrat na Chelsea ale nebude vzpomínat zrovna nejlépe. Hned dvakrát totiž inkasoval a protože svěřenci kouče Arséna Wengera ani jednou neskórovali, znamenalo tedy porážku Kanonýrů 2:0. Na toto kolo nebudou v dobrém vzpomínat ani hráči Manchesteru City, kteří byli doposud stoprocentní. Na svém stadionu totiž nestačili na West Ham, se kterým nakonec prohrál 1:2.

Zatímco Chelsea se v úvodu letošního ročníku příliš nedaří, za 5 zápasů vyhrála poouze jediný, tak Arsenal může mluvit o lepší bilanci a to i díky Petru Čechovi, který si minulé kolo připsal třetí čisté konto v řadě za sebou. Především pro českého gólmana to by vzhledem ke známým okolnostem to byl pikantní zápas, ale po konci tohoto derby jsou spokojenější svěřenci kouče Josého Mourinha. I když bylo toto ostře sledované utkání od začátku ve slušném tempu, mnoho příležitostí na obou stranách na Stamfford Bridge k vidění zase tolik nebylo. Až moment v nastavení prvního poločasu stojí za zmínku. Tehdy totiž hostující Paulista oplácel předchozí zákrok Costy, ovšem tak, že kopancem a ze něj tudíž nemohl vidět nic jiného, než kartu a to svou druhou žlutou, tudíž červenou. Do základní sestavy Chelsea se opět, jak už bývá poslední dobou zvykem, nedostal zkušený John Terry, ovšem i bez něj se domácím celkem dařilo, tak například Fábregas zahrával volný přímý kop, po němž se balón snesl na hlavu právě Terryho nástupce Kurta Zoumy, jenž následně nakonec skóroval. Poté hráli spíše domácí, hosté to zvlášť v deseti neměli zkrátka jednoduché. Nebýt českého gólmana, Kanonýři klidně mohli prohrát větším rozdílem, než jen dvougólovým. Například proti střele Edena Hazarda se Čech vytáhl. Zhruba deset minut před koncem byl Arsenalu vyloučen druhý hráč a to konkrétně Cazorla, dvojnásobné oslabení soupeře Chelsea využila v samotném závěru, kdy Hazard i s přispěním teče zvýšil na konečných 2:0.

I gólman Manchesteru City si stejně jako Petr Čech dlouho držel svou neprůstřelnost. Tato skončila po 572 minutách a to poté, co se v 6. minutě duelu s West Hamem trefil právě hráč Kladivářů Moses. Po 30 minutách hry to už bylo 2:0, když se z trefy radoval Sakho. V závěru první půle si připsal na své konto svůj první za tým z Manchesteru De Bruyne, jenž do Anglie před touto sezónou přišel jak známo z Wolfsburgu a to za 55 milionů liber. Ve druhých pětačtyřiceti minutách však hosté domácí k ničemu zásadnímu nepustili a tak se Kladiváři mohli radovat z velmi cenného skalpu.

Konečné výsledky 6. kola anglické Premier League:

Chelsea - Arsenal 2:0Branky: 53. Zouma, 90.+1. Hazard

Aston Villa - West Bromwich Albion 0:1Branka: 39. Berahino

Bournemouth - Sunderland 2:0Branky: 4. Wilson, 9. Ritchie

Newcastle - Watford 1:2Branky: 62. Janmaat - 10. a 28. Ighalo

Stoke City - Leicester 2:2Branky: 13. Krkic, 20. Walters - 51. Mahrez (z pen.), 69. Vardy

Swansea - Everton 0:0

Manchester City - West Ham United 1:2Branky: 45.+2. De Bruyne - 6. Moses, 31. Sakho

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 1:0Branka: 68. Son Hung-min

Liverpool - Norwich City 1:1Branky: 48. Ings - 61. Martin

Southampton - Manchester United 2:3Branky: 13. a 86. Pellé - 34. a 50. Martial, 68. Mata

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Petr Čech Fotbal

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 58 minutami

Mark Rutte

Mark Rutte se stane novým šéfem NATO, tvrdí Finsko

Finský prezident Alexander Stubb ve čtvrtek oznámil, že úřadující nizozemský premiér Mark Rutte je pravděpodobným kandidátem na nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO). Informovala o tom agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Mikuláš Bek

Univerzity upozorňují na kolaps systému. Ministerstvo vnímá problém a shání peníze

Vysokoškolští pracovníci jsou nespokojeni se současným stavem vysokého školství. Již v pondělí se vydali protestovat do ulic v rámci iniciativy Hodiny pravdy, tentokrát pod heslem Kolaps systému. EuroZprávy.cz v tomto kontextu obdržely prohlášení od resortu školství s tím, že pro příští rok žádá o navýšení rozpočtu pro vysoké školy o šest miliard. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Tomáš Zdechovský ve volebním štábu koalice Spolu. (9.6.2024) Prohlédněte si galerii

Zdechovský pro EZ: Úspěch Turka či Konečné je varováním, musíme zabrat. Do kampaně jsem dal maximum

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) bude europoslancem i dalších pět let, v evropských volbách získal téměř 67 tisíc preferenčních hlasů. V předvolební kampani se podle svých slov vyždímal na maximum. Všímá si přitom toho, že k úspěchu vede cesta i přes sociální sítě jako TikTok či Instagram. Na nového europoslance Filipa Turka je v Bruselu upřímně zvědavý. Zdechovský se dále v rozhovoru pro EuroZprávy.cz vyjadřuje k výběru nového českého eurokomisaře či k náplni své práce v Evropském parlamentu.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Rusko dává k adopci děti unesené z Ukrajiny. Otřesné, reagují USA

Bílý dům ve středu označil za věrohodné zprávy o tom, že Rusko dává k adopci děti unesené z Ukrajiny. Poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan tento postup nazval "opovrženíhodným a otřesným". Upozornil na to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy