Čech je jako můj brácha. A Jágra znám taky, směje se Drogba

Kanadský Montreal, touž není jenom hokej a slavní Canadians. V Montrealu táhne také fotbal a může za to bývalý spoluhráč Petra Čecha. Didier Drogba ale přiznává, že ho baví i hokej a Jaromír Jágr.

Drogbovi je 37 let, nejlepší léta prožil po boku Petra Čecha v Chelsea, teď ale svým uměním pobláznil jinak ryze hokejový Montreal. V 11ti zápasech dal 11 gólů, tým dovedl do play off.

I přesto, že už hraje v Kanadě, na anglický fotbal nezanevřel a bedlivě sledoval i přestup bývalého parťáka Petra Čecha z Chelsea do Arsenalu. "Petr je jako můj bratr, vede si skvěle, akorát teď hraje za nesprávný tým... Ale pro mě je stále jednička, nejlepší na světě," říká Drogba.

On sám je nyní díky angažmá v Montrealu, možná největším hokejovým expertem z Pobřeží Slonoviny. Dokonce se už byl podívat i na utkání Tomáše Plekance a jeho Canadians.

"Ano, byl jsem na zápase Canadians a byla to skvělá zkušenost, vedou si teď opravdu výborně a to je dobře pro celé město," libuje si slavný fotbalista.

Celé to funguje i obráceně, jestliže Drogba občas vyrazí na hokej, hokejisté Montrealu chodí zase fandit Drogbovi na fotbal. "Hodně se to zvedlo, co přišel Drogba. Já viděl asi pět zápasů, je to neskutečný hráč," složil poklonu fotbalistovi Tomáš Plekanec.

O hokeji už ale Drogba věděl dříve, seznámil ho s ním, kdo jiný než Petr Čech a díky němu zná dobře i jméno Jaromíra Jágra. "Samozřejmě že Jágra znám," usmál se Drogba. "Můj kamarád Petr Čech je velký hokejový fanda a já teď taky," přitaká.

Díky Drogbovi tak v Montrealu není vyprodáno jen na hokeji, ale už i na fotbale, stačilo 11 zápasů a fanoušci Drogbu milují.

Zájem fanoušků bude zřejmě ještě stoupat, hned na začátku play off totiž Drogbův Montreal Impcat vyzve v derby Toronto.

Související

Jaromír Jágr

Jágr pod palbou kladenské radnice. Město nechce dát A-týmu Rytířů pětimilionovou dotaci

Stejně jako loni, i tentokrát bude muset hokejové Kladno hájit svou extraligovou příslušnost v baráži. A právě tato skutečnost vadí kladenskému městskému vedení natolik, že A-týmu kladenských Rytířů neposkytnou dotaci ve výši pěti milionů korun. Stalo se tak poprvé od roku 2011, kdy se město rozhodlo nezahrnout tuto dotaci pro kladenský A-tým do rozpočtu. Zároveň se přímo starosta města Milan Volf (Volba pro Kladno) nechal slyšet, že by měl Jaromír Jágr skončit v čele klubu. Legendární „osmašedesátka“ v úterý v reakci na to uvedla, že se ve středu se starostou Volfem setká osobně.

Více souvisejících

Jaromír Jágr Petr Čech Didier Drogba

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

Izraelský tank střílel po vlastních vojácích. Pět jich zemřelo

Na severu palestinského Pásma Gazy zahynulo pět vojáků, které zasáhla palba z jednoho z tanků izraelské armády. Incident se odehrál ve středu večer v blízkosti města Džabalíja, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy