Premier League 11. kolo: Pod Mourinhem se opět výrazněji rozviklala židle, Chelsea prohrála s Liverpoolem. Arsenal popáté za sebou bral všechny tři body

Londýn - I v době, kdy se v Británii slavil Halloween mohli nejen tamní fotbaloví fanoušci sledovat další kolo Premier League, tentokrát již jedenácté. Hodně fanoušků sledovalo počínání týmu Chelsea, celku, jenž loni vyhrál anglickou ligu, v letošním ročníku se jim ale příliš nedaří a kouč José Mourinho to opravdu v současnosti nemá vůbec jednoduché. Během týdne se totiž objevily zprávy o tom, že pokud Chelsea prohraje duel s Liverpoolem, který nově koučuje Jürgen Klopp, tak nejspíš půjde portugalský kouč Mourinho od válu. Nakonec Liverpool zvítězil na Stamford Bridge 1:3, ovšem Mourinhovi to ještě zatím vaz nezlomilo. O povedených výkonech si mohou povídat naopak v Arsenalu, kde totiž popáté za sebou brali výhru, tentokrát se jim to podařilo se Swansea, nad kterým mimochodem před tím třikrát za sebou vyhrát nedokázali.

Do zápasu mezi Chelsea a Liverpoolem lépe vstoupili domácí, když se už po čtyřech minutách hry trefil do branky Ramires, jenž tak hlavou usměrnil centr z Azpiliciuetovy kopačky. Stalo se tak po chybě hostující obrany. A tak se čekalo, že si Chelsea udrží vedení a bude pokračovat v duelu tak, jak začala. Jenže opak byl pravdou. V dalších minutách hráli prakticky pouze hosté. Dlouho jim ale chybělo k úspěchu jediné a to trefit zařízení. To se málem povedlo až ve 37. minutě, kdy hlavičkoval Lucas Leiva, ovšem gólmana Begoviče nepřekonal. A tak si na vyrovnávací gól museli hosté počkat do nastavení prvního poločasu, kdy se po výtečné kombinační akci trefil a srovnal na 1:1 Coutinho. Ani po obrátce se obraz hry nezměnil a tak stále více útočili hosté. Proti nim však byla obrana týmu Blues, která plnila to, co jim bylo řečeno od kouče Mourinha. Vše ale změnila 74. minuta. Právě v tento moment vstřelil svůj druhý gól Coutinho a do konce zápasu už tým Reds pouze kontroloval hru a navíc pak k tomu přidal i třetí pojišťovací branku. Tu vstřelil Benteke, který na hrací plochu přišel během druhé půle. Liverpool tak vyhrál 1:3 nad Chelsea, kde teď tedy nepanuje zrovna poklidná nálada. Mourinho jednak bude podle všeho v budoucnu řešit u soudu spor s bývalou týmovou lékařkou Evou Caneirovou, jednak nebude moct na stadion příští kolo kvůli kritice vůči rozhodčím a jednak má podle všeho neshody i s některými hráči, jelikož jeden z reportérů BBC zjistil, že právě některým hráčům je milejší prohrát duel s Liverpoolem, než aby je nadále trénoval Mourinho.

Zatímco Mourinho má v posledních dnech hlavu plnou problémů, kouč Arsenalu Arséne Wenger je na tom docela lépe. I když před duelem se Swansea musel řešit absenci svých dvou důležitých svěřenců, tedy Theo Walcotta a Aarona Ramseyho, nicméně i bez nich si francouzský stratég celkem v klidu poradil. Už od úvodního hvizdu ukazovali, kdo favoritem a kdo v současnosti bojuje o čelo ligové tabulky. Hned několik šancí si během první půle připsali Londýňané na své konto, ani jedna však gólem naskončila a to ani tehdy, kdy se o otevření skóre snažil Giroud. Druhé dějství pak bylo ze strany hostů z Londýna ještě lepší, jelikož se již ve 49. minutě mohli radovat z první přesné trefy. To Özil centroval na Girouda, krterý tedy tentokrát zakočil přesně, 0:1. Kanonýři předváděli obecenstvu svou kombinační hru, díky které se tak mohli v 68. minutě radovat z druhé branky. Tehdy chyboval domácí gólman Fabianski, který neudržel kulatý nsmysl ve svých rukách a díky tomu se tak mohl mezi střelce zapsat Koscielny, 0:2. Po pěti minutách pak bylo jasné jak duel nakonec skončí. Özil totiž našel Campbella, který do tohoto utkání nastoupil díky absenci svých dvou zmiňovaných kolegů, a právě tento Kostaričan upravil na konečných 0:3.

Konečné výsledky 11. kola anglické fotbalové Premier League:

Chelsea - Liverpool 1:3Branky: 4. Ramires - 45.+3. a 74. Coutinho, 83. Benteke

Swansea - Arsenal 0:3Branky: 49. Giroud, 68. Koscielny, 74. Campbell

Crystal Palace - Manchester United 0:0

Manchester City - Norwich City 2:1Branky: 67. Otamendi, 89. Touré (z pen.) - 83. Jerome

Watford - West Ham United 2:0Branky: 39. a 48. Ighalo

West Bromwich Albion - Leicester 2:3Branky: 30. Rondón, 84. Lambert (z pen.) - 57. a 65. Mahrez, 77. Vardy

Newcastle - Stoke City 0:0

Everton - Sunderland 6:2Branky: 31., 62. a 76. Koné, 19. Deulofeu, 55. Coates (vl.), 60. Lukaku - 45.+4. Defoe, 50. Fletcher

Southampton - Bournemouth 2:0Branky: 31. Davis, 36. Pellé

Tottenham Hotspur - Aston Villa 3:1Branky: 3. Dembélé, 45.+1. Alli, 90.+3. Kane - 79. J. Ayew

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league José Mourinho Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 32 minutami

Juraj Cintula

Na Slovensku se začalo rozhodovat o osudu atentátníka na Fica

Specializovaný trestní soud v Pezinku v sobotu poslal do vazby Juraje C., který je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Obviněného dnes k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. K atentátu na politika došlo ve středu, zdravotní stav premiéra zůstává vážný, nicméně je stabilizovaný. 

před 1 hodinou

Vesmírná loď CST-100 Starliner

Problémy lodi Starliner pokračují. Start k ISS se znovu odkládá

NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

před 1 hodinou

David Pastrňák

Příjezd Pastrňáka se Zachou by národní tým přivítal. Chystá se telefonát

Podobně jako u Davida Kämpfa a Martina Nečase, kdy těmto hráčům volali Petr Nedvěd s Martinem Havlátem téměř hned po vypadnutí jejich týmů z play-off kanadsko-americké NHL, budou nyní tito členové realizačního týmu národního mužstva během soboty kontaktovat oba hráče Bostonu Davida Pastrňáka a Pavla Zachu za účelem jejich posílení reprezentace na domácím MS.

před 2 hodinami

Robert Fico

Ficův stav se zásadně nemění. Kaliňák ale zmínil pozitivní prognózu

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je nadále vážný, nicméně stabilizovaný, uvedla ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Fico, jehož po středečním výjezdním zasedání vlády v Handlové několikrát postřelil atentátník, zůstává pro tuto chvíli v nemocnici v Banské Bystrici. 

před 2 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

V sobotu národní tým posílí ze zámoří Nečas. Do Prahy by mohli přijet také Pastrňák se Zachou

Během pátečního večera, kdy čeští hokejisté ještě na ledě pražské O2 Areny hráli duel s Rakouskem (4:0), přišla dlouho očekávaná zpráva o první posile z kanadsko-americké NHL. Po vypadnutí Caroliny z play-off zámořské soutěže se jí stal útočník Martin Nečas. Ten by měl dorazit do Prahy v sobotu před polednem a pak se rozhodne, zda se již dnes večer představí v zápase proti Velké Británii. Poté, co navíc z play-off NHL v noci na sobotu českého času vypadl Boston, je ve hře i příjezd Davida Pastrňáka a Pavla Zachy.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Britové i po vyrovnaném duelu s Dánskem stále bez bodu. Němci opět nastříleli osm branek

Duel dvou trápících se mužstev pražské skupiny A, tedy duel mezi Velkou Británií a Dánskem, nabídl v pátek odpoledne vyrovnanou bitvu, ze které vzešli nakonec vítězně Seveřané, navzdory dobrému vstupu do zápasu ze strany Britů. Ti sice svého soupeře trápili a dokázali hrát vyrovnanou partii, zásluhou přesilovkového gólu Wejseho však tři body putovali k dánskému týmu, Britové jsou dále bez bodu. Kdo rozhodně není bez bodu, je v ostravské skupině Německo, zvláště pak po posledních dvou zápasech, v nichž nastřílelo celkem 16 branek. 

před 6 hodinami

Petr Fiala

Fiala ocenil reakci odborů. Vyhlíží návrat k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají. 

před 6 hodinami

Volodymyr Zelenskyj (Ukrajina)

Západ se bojí, říká Zelenskyj s ohledem na válku na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev. 

před 7 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Češi nepovolili Rakušanům další překvapení. Porazili je 4:0 a čtvrtfinále mají jisté

Poté, co nejprve Rakušané potrápili Švýcary (4:5) i Kanaďany (6:7 po prodloužení) a posléze dokázali porazit Finsko 3:2, se naši jižní sousedé v pátek večer v pražské O2 Areně představili proti svěřencům kouče Radima Rulíka. Ten své mužstvo na nevyzpytatelného soupeře připravil, a i když především druhá třetině herně nebyla podle českých představ, výsledkově k žádnému překvapení tentokráte naštěstí nedošlo. Utkání dospělo k české výhře 4:0.

před 8 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putin tvrdí, že Rusko zatím neplánuje obsadit ukrajinské město Charkov

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek uvedl, že Rusko zatím neplánuje obsadit ukrajinské město Charkov. Ruská ofenzíva v Charkovské oblasti je podle jeho slov reakcí na ostřelování ze strany Ukrajiny, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy