Sbohem, Pavle. Se Srníčkem se rozloučila i parta z EURO 96

Ostrava - Dnes naposledy se veřejnost rozloučila ve smuteční síni v Ostravě - Vítkovicích s gólmanem Pavlem Srníčkem, který zemřel po náhlé srdeční příhodě 29. prosince. Poklonit se jeho památce přišly stovky fanoušků i jeho fotbaloví kolegové a někdejší spoluhráči.

"Je to velmi smutné, velmi smutné. Byl to mladý člověk...," nechal se slyšet jeden z mnoha smutečních hostů. "Je mi moc líto, co se mu stalo. Ale bohužel... Vzpomínat na něho budu velice v srdci. Škoda, že tak brzo odešel," přidal další.

Devět dnů, kdy ležel Srníček v nemocnici na přístrojích, se tisíce lidí modlily za jeho uzdravení. Jeho srdce ale navždy dotlouklo 29. prosince odpoledne. Poslední minuty života byli u něj jeho nejbližší.

Pohřeb Pavla Srníčka Pohřeb Pavla Srníčka

Zavzpomínat a poklonit se dnes přišli i Srníčkovi kolegové, kteří chválou nešetřili. "To je prostě gólman, který se gólmanem rodí. Neskutečně moc mu pomohlo angažmá v Newcastlu. Tam se ten diamant dobrousil a tam se z něho stal ten top gólman se vším všudy," prohlásil bývalý reprezentant Václav Daněk.

"Bral jsem ho jako velkého kamaráda. Tahle návštěva také mluví za všechno, co to bylo za člověka a o koho jsme přišli," hlesl Tomáš Galásek, další z řady někdejších reprezentantů, kteří se přišli s výtečným gólmanem naposledy rozloučit.

Mezi dalšími známými tvářemi nechyběli ani Srníčkovi spoluhráči ze stříbrného týmu na mistrovství Evropy v roce 1996 Petr Kouba, Ladislav Maier, Luboš Kubík, Radek Bejbl, Pavel Kuka, Miroslav Kadlec či Karel Poborský. Dorazili ale i zástupci starší generace jako Zdeněk Nehoda či Luděk Mikloško a spousta hráčů všech generací ostravského Baníku.

Vzkaz na parte od rodiny pro fanoušky mluvil za vše: "Poslední zrníčko písku v přesýpacích hodinách jeho života dopadlo na samotné dno, nám nezbývá než se s tím smířit a naposledy se rozloučit a poděkovat."

Související

Zemřel Pavel Srníček

Shearer, Schmeichel, Chelsea a další. Svět zasáhla Srníčkova smrt

Londýn - Pavel Srníček si během své úspěšné kariéry získal respekt a přátelství řady spoluhráčů i soupeřů. Chytal proti slavným útočníkům, konkuroval brankářským legendám. Zpráva o skonu českého gólmana všechny zasáhla. Takhle na něj vzpomínají Alan Shearer a další.

Více souvisejících

Pavel Srníček Fotbal

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 31 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy