Potvrzeno. Kouč Guardiola bude od příští sezóny trénovat Manchester City

Manchester - Ve fotbalovém zákulisí se o této spolupráci mluvilo delší dobu. Nyní je to už potvrzené. V pondělí totiž podepsal španělský kouč Pep Guardiola tříletou smlouvu s Manchesterem City. Tento klub doposud trénuje Chilan Manuel Pellegrini, ten však v klubu po této sezóně končí.

Už v říjnu loňského roku se objevily první spekulace o tom, že by současný kouč Bayernu Mnichov pocházející ze Španělska Pep Guardiola mohl od příští sezóny trénovat Manchester City. V prosinci pak španělský kormidelník uvedl, že v německém velkoklubu skončí právě kvůli tomu, že hodlá od příštího ročníku převzít manchesterský celek. Nyní tedy došlo k uzavření spolupráce mezi Pepem Guardiolou a Manchesterem City. "V uplynulých týdnech jsme finalizovali dohodu s Pepem Guardiolou, aby se týmu ujal od příští sezony na následující tři roky. Jde o výsledek diskuse, která začala v roce 2012," píše se v prohlášení Manchesteru City.

Pro pětačtyřicetiletého Guardiolu to bude již třetí evropská ligová soutěž, kde se pokusí o veliké úspěchy. Ty už předvedl ve španělské soutěži, kde vedl katalánskou Barcelonu, se kterou dokázal vyhrát hned třináct trofejí během čtyř ročníků. Připomeňme, že Guardiola je barcelonským odchovancem. S bavorským klubem pak vyhrál dalších pět trofejí. I díky těmto výsledkům je tak tento kouč mezi těmi nejúspěšnějšími a také zároveň nejžádanějšími trenéry v současné době.

Kromě je toho je taktéž nejlépe placeným koučem v současnosti, toto prvenství si držel sice ještě před kontraktem s bleděmodrým manchesterským klubem, podle britských médií si ale ještě v tomto ohledu polepšil. Podle posledních informací si přijde v Manchesteru až na 25 milionů ročně (cca 676 milionů korun).

Chilský trenér Manuel Pellegrini, jenž tedy tuto sezónu ještě dotrénuje na Etihad Stadium, odtrénoval v rámci anglické Premier League celkem 99 zápasů, z nichž pak vyhrál 64. Jedná se tak o druhý nejlepší výsledek hned po José Mourinhovi. S Manchesterem City dokázal dvaašedesátiletý Chilan vyhrát i anglický titul a to v sezóně 2013/2014.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Pepe Guardiola Manchester City

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 32 minutami

před 56 minutami

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

před 1 hodinou

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 3 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 3 hodinami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy