Zeman mezi fotbalisty? Čech od něj dostal korunu, Pelta se culil

Praha - Pozor, to tu ještě nebylo! Prezident České republiky si přišel potřást pravicí s fotbalovou elitou. Miloš Zeman dokonce předal korunu fotbalisty roku Petru Čechovi!

Zeman přitom není zrovna sportovní nadšenec. Ale možná si vzpomněl na to, jak před více ne čtyřiceti lety pracoval v prognostickém ústavu na výzkumu, co musí český fotbal udělat, aby vyhrál mistrovství světa.

Anebo spíš přišel získat důležité politické body. Na pódiu se ukázal se šéfem čínské společnosti CEFC, která do českého fotbalového prostředí pumpuje peníze, ovládla pražskou Slavii a její logo zdobí už i mikiny českého národního týmu.

Nejen Zeman byl ale na fotbalovém galavečeru. Dorazili ministři, milionáři a dokonce i kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr. Samozřejmě, že nemohl chybět ani šíbr Roman Berbr. Miroslav Pelta měl opravdu radost a impozantní seznam vážených hostů. Sám se pak posadil vedle ikony Pavla Nedvěda.

V tomto kontextu pak slova Petra Čecha trochu mrazí. Nejlepší český brankář, který hájí branku národního týmu už od roku 2002 oznámil, že možná reprezentaci po turnaji EURO 2016 opustí.

Související

Petr Čech | Daniel Katona, HDMovieTV

Novému vedení už radit nebude. Z vedení londýnské Chelsea odchází Petr Čech

Když přišel do klubu londýnské Chelsea před pár týdny její nový majitel, jímž je americký investor Todd Boehly, bylo jasné, že z dosavadního vedení nezůstane kámen na kameni. Už během minulého týdne skončila ve vedení ředitelka Marina Granovská a bylo tak jen otázkou času, kdy stejný osud potká sportovně-technického poradce Petra Čecha. A ten moment přichází nyní začátkem tohoto týdne, kdy se o svém konci ve funkci rozhodl Petr Čech sám.
Petr Čech | Daniel Katona, HDMovieTV

Petr Čech opravdu za Chelsea nastoupí! Už zítra proti Tottenhamu, píší v Anglii

Nedávno šokovala fotbalová Chelsea informací, že se na její soupisku vrací gólman Petr Čech, který loni na jaře ukončil svou hráčskou kariéru, po které se stal výkonným ředitelem na Stamford Bridge. Důvodem tohoto kroku byly nejen bídné výkony Kepy Arrizabalagy, kterého ale během sezóny nahradil skvěle chytající Edouard Mendy, ale i atkuální koronavirová pandemie, která by mohla zapříčinit nedostatek gólmanů v klubu a právě o Petru Čechovi se tak uvažuje jako o možné náhradě pro anglickou Premier League v případě onemocnění gólmanů. Nyní jeden fotbalový novinář Liam Twomey přicházejí na svém twitterovém účtu s informací, že český gólman skutečně nastoupí a to v pondělním duelu Chelsea "U23" proti Tottenhamu.

Více souvisejících

Petr Čech

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy