Premier League 29. kolo: Arsenal i o deseti hráčích dokázal remizovat v derby s Tottenhamem, Leicester vyhrál nad Watfordem

Londýn - Svým již 29. kolem pokračovala o tomto víkendu anglická fotbalová Premier League. Rozhodně nejsledovanějším duelem tohoto kola se odehrál na White Hart Lane, domácím svatostánku fotbalistů Tottenhamu, kde tedy tamní Kohouti hostili svého nejneoblíbenějšího soka, tedy Arsenal. Tohoto londýnského derby, veledůležitého v boji o ligový titul, se nemohl zúčastnit český gólman ve službách Kanonýrů Petr Čech, jenž se uprostřed tohoto týdne v rámci předešlého kola v duelu se Swansea zranil a bude tak mmužstvu chybět maximálně čtyři týdny. V brance ho tak nahradil David Ospina a nejen díky němu dokázal Arsenal vybojovat remízu 2:2 a to i přesto, že tento duel dohrával o deseti hráčích. Aktuálně vedoucí celek ligové tabulky Leicester musel ke svému dalšímu zápasu vycestovat do Watfordu. Tamní celek se nachází až ve spodní části tabulky, ovšem pro lídra soutěže to byl i tak nečekaný boj a nakonec se tak mohl radovat z udolání tří bodů za výhru 0:1.

Do ostře sledovaného londýnského derby vstoupil jak Tottenham, tak i Arsenal aktivním způsobem, oba celky předváděly fotbal ve vysokém tempu a zvláště úvod tohoto střetnutí  patřil ke spokojenosti domácích fanoušků Kohoutům. První příležitost zápasu měl na své kopačce Kane, jeho zakončení ale nepřekonalo kolumbijského gólmana Davida Ospinu, na kterého se v těchto týdnech bude muset kouč Kanonýrů Arséne Wenger spolehnout. Mimochodem, pro tohoto chytajícího Jihoameričana je to první ligový start od května loňského roku. Hosté sázeli na rychlé protiútoky, ovšem ty často ztroskotaly na skálopevné defenzivní linii domácích. Když se psala 26. minuta, přišel na řadu důležitý zákrok ze strany Davida Ospiny. To tehdy Kane se rozhodl ke střílenému centru na Lamela a právě ten vystřelil, gólman Ospina však předvedl výtečný zákrok. Krátce poté, co uběhla první půlhodina hry, se dostal do šestnáctky hostující Wellbeck, ale ani ten nebyl úspěšný, jelikož branku domácích, kterou hájil Lloris, přestřelil. Do konce prvního poločasu zbývalo pět minut, když se hostům po autovém vhazování podařilo dostat se do vápna a poté, co si Ramsey vyměnil balón s Bellerínem, vstřelil prvně jmenovaný hráč patičkou první gól tohoto derby, 0:1. Po obrátce se rozhodli domácí k většímu napadání protihráčů, ale do karet jim příliš nehrálo velké penzum nepřesností. V 55. minutě však šli hosté do deseti, když uviděl druhou žlutou a tudíž červenou kartu záložník Coquelin a zanedlouho mohli Kohouti této početní výhody využít, kdyby ovšem Ospina nepředvedl výtečný zákrok, kterým na brankové čáře dokázal vyrazit balón do bezpečí. I přesto se ale dočkali domácí vyrovnání, když se z bezprostřední blízkosti trefil Alderweireld. Uběhla pouhá minuta a Kohouti vedli. To obstřelil Ospinu Harry Kane, jenž si tak na své konto připsal svou 17. branku v této sezóně. Hosté se však nevzdali a v 76. minutě se jim podařilo vyrovnat. To se k Sánchezovi, který byl přítomen na hranici velkého vápna, dostal balón a Chilan, jenž se tak trefil poprvé od 17. října, skóroval na 2:2. Ke konci duelu se oba týmy snažily zvrátit derby na svou stranu, do závěrečného hvizdu se to však ani jednomu nepovedlo a tak tedy výsledkem  2:2 zápas skončil.

To, že v duelu s Watfordem byl hostující Leicester jasným favoritem, potvrzoval tento celek již od první minuty, i když nutno přiznat, že domácí předváděli velmi houževnatý výkon. Už po 23 minutách se mohli hostující fanoušci dočkat prvního gólu svého klubu, Vardy se však po Mahrízově milimetrově přesném pasu netrefil. Ve druhé půli se mohli radovat z gólu pro změnu domácí, nanápadnou Suarezovu střelu však gólman Schmeichel za sebe nepustil. Až 55. minuta přinesla změnu skóre. Tehdy se balón odrazil k Mahrízovi a právě tento Alžířan ve službách Lišek svým technickým zakončením otevřel gólový účet tohoto střetnutí. O 15 minut později už to mohlo být o dvě branky, Fuchs centroval a na míč naskočil Huth, ten ale mířil vedle. V závěru se snažili domácí ještě s výsledkem něco udělat, zatlačili favority ke své šestnáctce, nicméně síť rozvlnit nedokázali a tak se tedy Leicester radoval z výhry 0:1.

Konečné výsledky 29. kola anglické Premier League:

Tottenham Hotspur - Arsenal 2:2Branky: 60. Alderweireld, 62. Kane - 39. Ramsey, 76. Sánchez

Chelsea - Stoke City 1:1Branky: 39. B. Traoré - 85. Diouf

Everton - West Ham United 2:3Branky: 13. Lukaku, 56. Lennon - 79. Antonio, 81. D. Sakho, 90.+1. Payet

Manchester City - Aston Villa 4:0Branky: 50. a 60. Agüero, 48. Y. Touré, 66. Sterling

Newcastle - Bournemouth 1:3Branky: 80. A. Pérez - 28. Taylor (vl.), 70. King, 90.+2. Daniels

Southampton - Sunderland 1:1Branky: 90.+3. Van Dijk - 85. Defoe

Swansea - Norwich City 1:0Branka: 61. Sigurdsson

Watford - Leicester 0:1Branka: 55. Mahríz

Crystal Palace - Liverpool 1:2Branky: 48. Ledley - 72. Firmino, 90.+6. Benteke (z pen.)

West Bromwich Albion - Manchester United 1:0Branka: 66. Rondón

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Tottenham Hotspur

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Jak je princezně Kate? Princ William odpovídal na všetečné otázky lidí v ulicích

Princ William v úterý překvapil lidi v ulicích jednoho z velkých britských měst. Kolemjdoucí zajímala především jedna věc. Pochopitelně to byl zdravotní stav jeho manželky Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy