Premier League 34. kolo: Arsenal ztratil, Lišky remizovaly. Chelsea pokořil Agüero, Aston Villa jasným sestupujícím

Londýn - Jak se blíží závěr Premier League, finišuje samozřejmě souboj o ligový titul, mimo to se ale rozekrývá tajenka i v dolních patrech tabulky. Po 34. kole je již tak jasné, že v příštím ročníku anglické nejvyšší fotbalové soutěže neuvidíme fotbalisty Aston Villy, která o tomto víkendu prohráli 0:1 na hřišti Manchesteru United. Co se tedy týče boje o titul, tak v něm opět ztratil londýnský Arsenal. Už s Petrem Čechem v bráně totiž remizoval 1:1 v londýnském derby s Crystal Palace. Remízu si na své konto připsal i vedoucí celek ligy Leicester. Ten hrál pro změnu nerozhodně 2:2 s West Hamem. Šlágr tohoto kola se odehrál na Etihad Stadium, kde Manchester City přivítal Chelsea a hrdinou tohoto utkání se stal Sergio Agüero, jenž vstřelil hattrick.

Do branky londýnského Arsenalu se po delší pauze opět vrátil český gólman Petr Čech, v první poloase v duelu s Crystal Palace toho však na práci mnoho neměl. Prakticky šla na něj jediná střela a o ní se postaral Bolasie. Až v samém závěru této části hry se domácí pustili do akce. Stalo se tak po hostující chybě v rozehrávce, kdy se k balónu dostal Welbeck, ten následně nacentroval na Sáncheze a právě on pak hlavou rozvlnil síť, 1:0. Pro chilského fotbalistu to byla již třetí trefa ve třetím zápase za sebou. Kanonýři se samozřejmě snažili ve druhém poločase o vstřelení druhého gólu a to tak, že zatlačila svého soupeře ke své šestnáctce, nicméně to byl právě Crystal Palace, který skóroval. Do střelecké listiny se v 81. minutě se za hosty zapsal aktivní Bolasie, jehož přízemní střela k tyči snesla ty nejpřesnější parametry a i přesto, že si gólman Čech na balón sáhl, putoval do sítě, 1:1. Byla to mimochodem Bolasieho první přesná trefa od loňského listopadu. Remízou také tento duel skončil a Arsenal si tak na své 500. vítězství v Premier League musí ještě počkat.

Blízko k prvnímu gólu v zápase měli hostující hráči West Hamu United na hřišti ligového lídra z Leicesteru a to už ve 2. minutě. Tehdy se zakončení hlavou dostal Kouyaté, gólman Schmeichel, ale balón dokázal vyrazit na tyč. Stejně úspěšně dopadla i následná dorážka. Když se psala 18. minuta, tak to už se síť vlnila, ovšem byla to síť Kladivářů. To Vardy jako vůbec první hráč Leicesteru v tomto zápase vystřelil a nakonec tak z toho byla jeho již 22. branka v tomto ročníku, čímž tak dorovnal dosud vedoucího Kanea z Tottenhamu v tabulce střelců. Kanonýr však v duelu už žádný další gól nepřidal a to hlavně proto, že v 56. minutě uviděl od sudího druhou žlutou v zápase a tudíž musel předčasně do kabin. Stalo se tak vůbec poprvé v sezóně, kdy tento anglický forvard nedohrál ligový zápas kvůli vyloučení. A právě tato početní nevýhoda zapříčinila obrat hostujícího celku. Nejprve se v 84. minutě trefil z penalty nařízenou po faulu Morgana na Reida Carroll. Ten se stal po 574 minutách prvním střelcem, jenž překonal gólmana Schmeichela. Ten pak kapituloval ještě jednou a to o dvě minuty později, kdy z hranice šestnáctky střílel Cresswell. Už už se blížila první porážka Lišek od 14. února letošního roku, jenže pak přišel faul Carrolla na Schluppa a sudí v závěru nastaveného času nařídil pokutový kop. K němu se následně postavil Ulloa a právě on zařídil remízu 2:2.

Konečné výsledky 34. kola anglické Premier League:

Norwich City - Sunderland 0:3Branky: 41. Borini (z pen.), 53. Defoe, 90.+1. Watmore

Everton - Southampton 1:1Branky: 68. Mori - 76. Mané

Manchester United - Aston Villa 1:0Branka: 32. Rashford

West Bromwich Albion - Watford 0:1Branka: 27. Watson

Newcastle - Swansea 3:0Branky: 40. Lascelles, 82. Sissoko, 90. Townsend

Chelsea - Manchester City 0:3Branky: 33., 54. a 80. (z pen.) Agüero

Bournemouth - Liverpool 1:2Branky: 90.+4. King - 41. Firmino, 45.+2. Sturridge

Leicester - West Ham United 2:2Branky: 18. Vardy, 90.+5. Ulloa (z pen.) - 84. Carroll (z pen.), 86. Cresswell

Arsenal - Crystal Palace 1:1Branky: 45.+1. Sánchez - 81. Bolasie

Stoke City - Tottenham Hotspur 0:4Branky: 9. a 71. Kane, 67. a 82. Alli

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Chelsea FC

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 13 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 6 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Válka v Gaze způsobuje strašné lidské utrpení, ničí životy a trhá rodiny, prohlásil Guterres

Generální tajemník OSN António Guterres v neděli žádal okamžité zastavení války mezi Izraelem a hnutím Hamás v Pásmu Gazy, propuštění rukojmí a navýšení humanitární pomoci to této palestinské enklávy. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy