Premier League 35. kolo: Arsenal se Sunderlandem pouze remizoval, Lišky jasným vítězstvím opět navýšili náskok

Londýn - Jako všude na západ od našich hranic, tak i v Anglii finišuje tamní nejvyšší fotbalová soutěž. A stejně tedy zde tím pádem finišuje boj o titul. Vedoucí Leicester opět svůj náskok po tomto kole navýšil, když vysoko 4:0 porazil Swansea. Pronásledovatel z Londýna, tedy Arsenal, hrál opět s Petrem Čechem v brance a stejně jako v minulém kole ve svém zápase ztratil. Tentokrát remizoval se Sunderlandem bez branek. Druhý londýnský klub, jenž taktéž pomýšlí na úspěch, Tottenham také pouze remizoval a to 1:1 s West Bromwich Albionem.

Že jsou favority duelu mezi Sunderlandem a Arsenalem právě hostující londýnští Kanonýři, bylo vidět už v prvním poločase, kdy právě hosté po většinu času duelu dominovali, jenže naneštěstí pro ně se k mnoha velkým příležitostem nedostávali. Do jednoho z nich se už po čtyřech minutách hry dostal Iwobi, ten ovšem střílel mimo. Když byla za námi první čtvrthodina hry, mohl si připsat svůj první zákrok v tomto zápase gólman Petr Čech. Nakonec ale při první šanci domácích zasahovat nemusel. Uběhlo několik minut od tohoto momentu a po faulu Koscielnyho na Defoea zahrávali domácí volný přímý kop. K jeho rozehrávce se postavil tehdy Van Aanholt, jenž mířil tak přesně, žee se mu povedlo trefit spojnici břevna a tyče Čechovy svatyně. Krátce poté, co uběhlo prvních 30 minut zápasu, se těsně před pokutovým územím uráčel k zemi Elneny a podle opakovaných záběrů bylo vidět, že se jednalo o nafilmovaný pád. K překvapení všech, ale hlavně domácích, sudí odpískal nepochopitelně penaltu pro svěřence kouče Arséna Wengera. Větších protestů ze strany domácích byl sudí ušetřen, neboť následná penalta, kterou zahrával Sánchez, i díky zákroku Mannoneho síť nerozvlnila. Po obrátce se ráz hry změnil, jelikož se i díky lepšímu fotbalu ze strany Sunderlandu hra vyrovnala. A narozdíl od první půle, kdy domácí pouze bránili, se nyní dostávali i do šancí. Do jedné z nich se v 50. minutě probojoval Defoe, kterému se podařilo dostat až do šestnáctky, proti němu však byl Petr Čech, jenž Defoeovi nedovolil, aby otevřel skóre. V samotném závěru tohoto duelu mohl strhnout tři body na svou stranu Arsenal, to by ovšem musel Sánchez překonat výtečného gólmana Mannoneho a i díky němu tak duel skončil nerozhodně 0:0. Pro Kanonýry je to tak další ztráta v boji o titul a již třetí remíza, kterou uhráli v posledních čtyřech duelech. Co se týče domácích, ti mohli být za bod rádi, protože tak opustili sestupovou zónu.

Na Liškách z Leicesteru, fenoménu tohoto ročníku Premier League, bylo znát jak moc chtějí titul a opět se tak k němu chtěli přiblížit. V duelu se Swansea už od úvodního hvizdu dominovali a byli to ony, podle nichž se určovalo tempo hry. A že to pro hosty nebude asi zrovna nejlepší zápas bylo jasné už po deseti minutách, kdy se podařilo skórovat Rijádu Mahrezovi. Tento fotbalista původem z Alžírska byl vůbec aktivní v tomto utkání. Například ve 26. minutě si na trávníku zkusil slalom, díky kterému se dostal až do šestnáctky. Nakonec byl z toho všeho roh. Zanedlouho tu byla přesná dlouhá přihrávka na Okazakiho, jenž se ve vápně roozhodl k zakončení, obrana tuto šanci dokázala zblokovat. Až po třiceti minutách hry však z tohoto domácího tlaku vyústila druhá branka. Jejím autorem se stal Ulloa, který se dostal k hlavičce po dlouhém centru Drinkwatera, 2:0. Krátce před odchodem do kabin na poločasovou pauzu mohl překonat gólmana Schmeichela Sigurdsson, ovšem dánský brankář předvedl další ze svých výtečných zákroků. I druhá půlka pokračovala ve stejném duchu, tedy neustálým útočením domácího celku. Po hodině hry se tak podruhé v tomto zápase zapsal do střeleckých listin Ulloa. Stalo se tak poté, co všem upláchl Schlupp, jenž pak dostal na dvakrát balón na zadní tyč, kde byl přítomen právě Ulloa a ten tak zvýšil na 3:0. Ke čtvrtému hřebíku do rakve hostujících Labutí byl pak blízko v 80. minutě King, ten ale tehdy gólmana Fanianského nepřekonal. Až o pět minut později se čtvrté branky stále více útočněji hrající Lišky dočkaly. Postaral se o ni Marc Albrighton. Leicester je tak po vysoké výhře 4:0 opět blíže k vysněnému titulu.

Konečné výsledky 35. kola anglické Premier League:

Manchester City - Stoke City 4:0Branky: 64. a 74. Iheanacho, 35. Fernando, 43. Agüero (z pen.)

Aston Villa - Southampton 2:4Branky: 45.+ 1. a 85. Westwood - 39. a 71. Tadič, 15. Long, 90.+ 4. Mané

Bournemouth - Chelsea 1:4Branky: 36. Elphick - 34. a 90.+ 1. Hazard, 5. Pedro, 71. Willian

Liverpool - Newcastle 2:2Branky: 2. Sturridge, 30. Lallana - 48. Cissé, 66. Colback

Sunderland - Arsenal 0:0

Leicester - Swansea 4:0Branky: 30. a 60. Ulloa, 10. Mahrez, 85. Albrighton

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 1:1Branky: 33. Dawson (vl.) - 73. Dawson

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 33 minutami

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Rusové se připravují na nekonečnou válku, tvrdí Zelenského poradce

Změny v ruském vedení po opětovné inauguraci Vladimira Putina svědčí zejména o totální militarizaci ruské ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů, konstatoval poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Změny podle něj mají zajistit, aby Moskva měla zdroje na "nekonečnou válku".

před 40 minutami

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Rusové odhalili hlavní problém ukrajinské armády

Rusové i mnozí analytici si uvědomují, že hlavním nedostatkem, který teď Ukrajinu sužuje, jsou lidské zdroje. Moskevské síly dobyly nejméně devět vesnic a osad poblíž Charkova v náporu, který má podle analytiků roztáhnout ukrajinské jednotky a odvrátit je od bojů jinde.

před 1 hodinou

Slide

RECENZE: Anifilm prořízl podvratný (anti)western Slide od animátorské legendy Billa Plymptona

Minulý týden v Liberci proběhl největší festival animovaného filmu u nás. Vedle výherního filmu Kuře pro Lindu uvedl v hlavní soutěži celovečerních filmů novinku nezávislého amerického tvůrce Billa Plymptona, jenž na jednom z minulých ročníků festivalu zasedal v porotě a uvedl svou retrospektivu. Jeho westernově laděný Slide nepřestává okouzlovat svérázným stylem animace i žánrovou subverzí.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Zelenskyj: Ruská ofenzíva v Charkovské oblasti rozšiřuje frontovou linii. Nesmíme podlehnout

Ruská ofenzíva v Charkovské oblasti rozšiřuje frontovou linii na východě Ukrajiny. Uvedl to v neděli ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který poukázal na probíhající boje ve více částech země. Informuje o tom agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy