Na Turky bez kapitána. Rosický na Euru dohrál

Tours - Euforii z bodu z klíčového duelu proti Chorvatům vystřídala zpráva, která rozhodně české fanoušky nepotěší. Do závěrečného veledůležitého zápasu skupiny D s Tureckem se totiž budou muset svěřenci kouče Pavla Vrby obejít bez svého kapitána Tomáše Rosického. Ten se v pátečním utkání s Chorvatskem v závěru zranil a po sobotním vyšetření je jasné, že jde o natržený stehenní sval. Pro tohoto českého záložníka tak letošní evropský šampionát skončil.

Výsledky z vyšetření potvrdilo ty největší obavy, které český fanoušek měl, když v závěru zápasu s Chorvaty musel sledovat ležícího Rosického s ne zrovna příliš veselou grimasou. "Tomáš absolvoval podrobné vyšetření magnetickou rezonancí ve zdejší nemocnici, které bohužel potvrdilo naše podezření, že došlo k poranění stehenního svalu. Jedná se o částečnou rupturu (trhlinu)," uvedl v sobotu novinářům Petr Zeman, jeden z lékařů českého národního týmu a pokračoval: "Na sto procent nezasáhne do žádného zápasu v následujících dnech, určitě ne s Turky, a domníváme se, že i následujících týdnech nebude schopen hrát jakýkoliv zápas na Euru. Tomáš je v péči špičkových fyzioterapeutů, aby se doba léčení co nejvíc zkrátila. Ale stejně je to vždy v řádu týdnů."

Samotný kapitán Tomáš Rosický už po zápase s Chorvatskem tušil, že jeho zranění je takového rázu, který mu nedovolí další účnikování na tomto šampionátu. S týmem ale bude na Euru ve Francii a své kolegy tak bude v nadcházejícím zápase s Turky, který český tým potřebuje nutně vyhrát, podporovat. "Tomáš je v péči špičkových fyzioterapeutů, aby se doba léčení co nejvíc zkrátila. Ale stejně je to vždy v řádu týdnů," dodal lékař Petr Zeman.

Související

UEFA

Češi znají soupeře na Euru 2024. Utkají se s Portugalskem, Tureckem a vítězem baráže

V německém Hamburku se v sobotu v podvečer dozvěděli fotbaloví fanoušci složení základních skupin nadcházejícího mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Německu. Český tým se tak po losu, kterého se zúčastnil i Tomáš Rosický, dozvěděl, že první zápas v rámci šampionátu sehraje 18. června v Lipsku proti Portugalsku s Cristianem Ronaldem. Dále se pak ve skupině F utká s postupujícím z barážové větvě C (Řecko, Gruzie, Kazachstán nebo Lucembursko) a na závěr pak s Tureckem. Tyto dva duely se odehrají v Hamburku.
Jaroslav Šilhavý

Kouč fotbalové reprezentace Šilhavý krátce po postupu na Euro oznámil svou rezignaci

Kvalifikace na mistrovství Evropy ve fotbale 2024 je minulostí. Z českého pohledu nakonec skončila úspěšně, když v pondělí večer Češi v Olomouci porazili 3:0 Moldavsko a díky tomu tak postoupili na Euro. Většina kvalifikace byla ale z českého pohledu hrána pod velkým tlakem, vzhledem k nevýrazným výkonům národního týmu, podivnostem kolem nenominace Antonína Baráka a v neposlední řadě vzhledem k opilecké aféře Vladimíra Coufala, Jakuba Brabce a Jana Kuchty. Už měsíc se řešila budoucnost kouče Jaroslava Šilhavého, nakonec tuto otázku dal překvapivě on sám. Hned po zápase s Moldavskem oznámil svoji rezignaci. 

Více souvisejících

fotbal ME Euro 2016 Tomáš Rosický

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy