Velký návrat? Jsme ideální volba, vzkazuje Sparta Rosickému

Praha - Fotbalová Sparta zahájila přípravu na novou sezonu ve výrazně oslabeném složení. Hned šest hráčů totiž bojuje na probíhajícím EURO ve Francii. Do týmu se naopak vrátila spousta hráčů z hostování včetně nadějného útočníka Patrika Schicka. Vedení i nadále doufá, že se na Letnou vrátí Tomáš Rosický.

Zkušený špílmachr po deseti letech skončil v Arsenalu a čím dál častěji se šušká, že by se mohl vrátit tam, odkud do velkého fotbalu odešel.

"Slyšel jsem názor, že pro něj není česká liga dobrá a měl by jít do zahraničí. Považuji to za naprosto nelogické vyjádření. Všichni vědí, že Tomáš je často zraněný. Jít do zahraničí, požadovat velkou smlouvu a zároveň předpokládat, že budu zraněný, tak mi to omlátí o hlavu," řekl na setkání s novináři kouč Zdeněk Ščasný.

Spartě nevadí ani fakt, že Rosického v posledních letech trápí zranění. Uplynulá sezona nebyla výjimkou a ani na EURO ve Francii se mu zdravotní komplikace nevyhnuly. V utkání s Chorvatkem se zranil a kouči Vrbovi bude chybět v rozhodujícím duelu o postup s Tureckem.

"My to víme, počítáme s tím, přesto věříme, že by nám v těžkých zápasech pomohl," přiznal Ščasný. "Sparta by pro Tomáše byla naprosto ideální. Počítali bychom s tím, že by asi neodehrál všechny zápasy. Pokud by se rozhodl pro zahraničí, asi by to měl složitější. Je to samozřejmě na něm," dodal.

Jednání o možném návratu "Malého Mozarta" na Letnou se zatím nikam neposunula. Sám hráč chce totiž svoji budoucnost řešit až po návratu z evropského šampionátu. Vedení Sparty ale neřeší jen Rosického.

V poslední době se píše o zájmu italských klubů o talentovaného útočníka Patrika Schicka. Podle některých médií jedna nabídka střídá druhou. Ale realita je jiná. Sparta dostala jen jednu oficiální nabídku a žádný přesun talentovaného útočníka se zatím nekoná.

Sparta zakončí přípravu na novou sezonu velkou generálkou. Na Letnou totiž přijede turecké Fenerbahce třeba s hvězdným útočníkem Robinem van Persiem.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Fin, Albánec, Srb a teď i účastník MS v Kataru. Sparta lovila posily na přelomu roku v zahraničí

Hned tři zimní posily přivítala fotbalová Sparta koncem kalendářního roku 2022 a ve všech případech se jedná o zahraniční fotbalisty. Až tedy koncem ledna sparťané nastoupí ke svému prvnímu jarnímu zápasu, ve svém kádru jejich fanoušci naleznou Fina Kaana Kairinena, Albánce Qazima Laciho a Srba Dimitrije Kamenoviče. A s příchodem nového roku 2023 pak na Letnou zamířila zřejmě nejzajímavější ze zahraničních posil, Australan Awer Mabil, jenž se zúčastnil nedávného světového šampionátu v Kataru.
Tomáš Rosický

Vydrží ve své funkci stále více kritizovaný Rosický? A nahradí ho Csaplár?

Poslední dobou se vznáší otazníky nad budoucností současného sportovního ředitele Tomáše Rosického v pražské Spartě. Snáší se totiž kritika na jehohlavu ze všech možných stranza to, že třeba před jarem vsadil na Ladislava Krejčího staršího, z něhož udělal jednu z opor a právě Krejčí starší svým výkonem v závěru základní části Fortuna ligy příliš Spartě nepomohl. Pražané i díky tomu v týdnu v posledním 30. kole prohráli překvapivě v Olomouci 0:2 a před nadstavbou tak ztratili naděje na boj o titul. Kromě toho mu opět byla připomenuta jeho vulgarita vůči exsparťanovi Guéloru Kangovi, který mu to nyní vrátil i s úroky. A fotbalový expert a hasitý kritik tuzemských fotbalových poměrů Josef Csaplár se už nechal slyšet, že by o možnosti stát se sparťanským sportovním ředitelem přemýšlel.

Více souvisejících

Tomáš Rosický AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy