Vrchol české frustrace. Kadlec poslal jízlivý vzkaz trenéru Vrbovi

Paříž - Čeští fotbalisté na evropském šampionátu ve Francii neuspěli. Poslední místo ve skupině se ziskem jediného bodu nerozladilo jen fanoušky, ale i samotné fotbalisty. Někteří se ihned po zápase rozhodli v reprezentaci skončit, jiní dali průchod frustraci. Jako třeba obránce Michal Kadlec.

Zklamání je pochopitelné, Češi na EURO vyhořeli nejen výsledkově, ale převážně i herně. V obraně českého týmu při všech třech utkáních dostala příležitost stejná stoperská dvojice, Roman Hubník a Tomáš Sivok. Na Marka Suchého a Michala Kadlece se nedostalo.

A právě druhý jmenovaný to nese asi dost těžce. Po zápase si totiž neváhal vylít srdíčko přímo na sociální síti. "Nečekal jsem, že na ME, pro které jsme dva roky bojovali a já odehrál většinu zápasů v kvalifikaci, neodehraju ani minutu," nebral si servítky a na závěr ještě poděkoval fanouškům. Zakrátko pak svůj tweet plný emocí smazal.

Kadlec v kvalifikaci o účast ve Francii odehrál šest z deseti utkání, ve všech kompletní porci minut. V přípravě však už dostávali šanci všichni čtyři stopeři, na šampionátu pak zůstalo pro Kadlece jen místo na lavičce náhradníků.

Fotbalista s bohatými zkušenostmi s tureckým fotbalem, který českým hráčům vystavil včera stopku, si vylil srdíčko na twitteru, jiní s reprezentací po neúspěšném vystoupení rovnou sekli. Jasně to oznámili zatím David Lafata a Jaroslav Plašil.

Záložník francouzského Bordeaux se přitom nechtěl o svém konci příliš bavit. "Přesně tak," odpověděl Plašil novinářům na dotaz, zda spoluhráčům oznámil, že v reprezentaci skončil. Jestli byl rozhodnutý už před mistrovstvím, neřekl. "O tomhle se nemá cenu bavit. Prostě jsem oznámil, že končím, a je to. Jsem hodně zklamaný. Jeden bod ve skupině, je to nepovedené EURO," dodal fotbalista.

O tom, zda reprezentační dres pověsí na hřebík i další hráči, se zatím jen spekuluje. Možný konec v reprezentaci už před turnajem naznačili také kapitán Rosický, levý bek David Limberský i brankář Čech.

Pro Rosického skončilo EURO po druhém zápase ve skupině, v jehož závěru si přivodil svalové zranění a proti Turkům už se představit nemohl. Limberského stály místo v sestavě proti Turkům nejisté výkony z úvodních dvou zápasů. Petr Čech se o své reprezentační budoucnosti chce rozhodnout v nejbližších dnech. "Až překonám zklamání, tak si sednu a budu přemýšlet co a jak," uvedl Čech.

"Budu se to snažit rozhodnout co nejdříve, aby trenér věděl, jestli se mnou na novou kvalifikaci má počítat. Výsledek na šampionátu v rozhodování nebude hrát roli, i když je vždy lepší skončit úspěchem než zklamáním," dodal čtyřiatřicetiletý gólman Arsenalu.

Mezi fanoušky se však už před šampionátem objevovaly četné hlasy, že by měli dostat šanci mladší, například Tomáš Vaclík. Ve Francii však Petr Čech jako jeden z mála českých hráčů snesl po většinu šampionátu přísnější měřítka.

Jak se rozhodne on i další fotbalisté se pravděpodobně dozvíme v následujících týdnech. Kvalifikační boje o světový šampionát v Rusku se rozeběhnou už na podzim.

Související

AC Sparta Praha

Sparta bez obou Kadleců. Po Václavovi bude chybět i Michal

Praha - Fotbalové božstvo jako by se na pražskou Letnou zlobilo a připravují tak pro Spartu jednu pohromu za druhou. Nejen, že o posledním víkendu nedokázali vyhrát duel ve Zlíně (2:2), čímž se tak podle všeho komplikuje budoucnost nejen některých hvězdných jmen v týmu, ale i samotného realizačního týmu v čele s Andreou Stramaccionim, navíc teď budou po zbytek podzimu postrádat nejen útočníka Václava Kadlece, ale i jeho jmenovce z obrany Michala. Právě ten si přivodil ve zmiňovaném utkání se Zlínem zranění Achillovy šlachy, se kterou musel během pondělního dne podstoupit operaci a od začátku ročníku trápícím se Pražanům tak tedy bude chybět až do konce podzimní části.
Michal Kadlec (v bílém)

Do Sparty se po letech vrátil obránce Kadlec, přijde i Rosický? Posílila i Plzeň

Praha - Sotva skončil ročník české nejvyšší fotbalové soutěže Synot ligy 2015/2016, už se uskutečnily první přestupy a to hned ve dvou klubech, které i příští sezónu budou s největší pravděpodností mezi sebou bojovat opět o ligový titul. Tedy Sparta a Plzeň. Av obou případech jde o navrátilce. Zatímco do pražského celku se vrátil po osmi letech strávené v zahraničí, přičemž jeho poslední zahraniční angažmá bylo v Turecku, kde nastupoval za Fenerbahce Istanbul, reprezentační obránce Michal Kadlec, do plzeňského týmu se pro změnu vrátil Martin Bakoš, který se s Libercem nedohodl na nové smlouvě. V obou celcích rozhodně nejde o poslední transfery, zvlášť do Sparty může přijít v létě velké jméno a to Tomáš Rosický, který se o posledním víkendu rozloučil po deseti letech s londýnským Arsenalem.

Více souvisejících

Michal Kadlec Euro 2016 fotbal ME

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy