Premier League 1. kolo: Arsenal vstoupil do sezóny domácí prohrou s Liverpoolem, Chelsea nad West Hamem vyhrál

Londýn - O tomto víkendu se rozjela i anglická nejvyšší fotbalová soutěž. Na start nové sezóny 2016/2017 rozohodndě v tom nejlepším nebude vzpomínat londýnský Arsenal. Ten totiž hostil na svém hřišti Liverpool a po přestřelce nakonec svěřenci kouče Arséna Wengera prohráli 3:4. Naopak jiný lodýnský celek Chelsea, jemuž se v minulé sezóně jakožto obhájci ligového titulu příliš nedařilo, vstoupil do této sezóny pod vedením kouče Antonia Conteho vítězstvím v pondělní dohrávce 2:1 nad West Hamem.

Že by snad měl londýnský Arsenal i s Petrem Čechem v brance ze souboje s Liverpoolem odejít z tohoto ostře sledovaného mače s prázdnou, tak právě tomu začátek tohoto duelu zrovna nenasvědčoval. Jako první totiž skórovali domácí a stalo se tak ve 31. minutě, kdy gól vstřelil Walcott, čímž tak napravil svou neproměněnou penaltu před pár minutami. Krátce před odchodem do kabin se ale podařilo hostům vyrovnat, když se trefil z 28 metrů krásně do šibenice Coutinho, jenž zahrával volný přímý kop. Druhá půle pak byl v režii klubu reprezentující město odkud pocházela kapela Beatles. Nejprve zblízka překonal Petra Čecha Lallana, poté se v malém čtverci objevil Coutinho, jenž nakonec skóroval, třetí branku Liverpoolu pak přidal Sadio Mané, který se trefil poté, co obešel dva bránící hráče. To všechno se vešlo do pouhých 14 minut. Stalo se tak mimochodem poprvé od roku 2009, kdy Arsenal inkasoval v domácím zápase čtyři branky. I když se sice podařilo díky Oxladeu- Chamberlainovi a Chambersovi snížit, na vítězstvíto nakonec Arsenalu nestačilo a prohrál v úvodu sezóny 3:4.

Premiéru v anglické Premier League si v pondělí odbyl kouč Antonio Conte, jenž už v dubnu se dohodl na spolupráci s londýnskou Chelsea, kam tedy nakonec odešel po fotbalovém Euru ve Francii, kde ještě vedl Itálii. A na tuto premiéru na Britských ostrovech bude vzpomínat docela rád. Jeho svěřenci vedli před domácím publikem na Stamford Bridge nad West Hamem krátce po začátku druhé půle 1:0. Ve 47. minutě se totiž trefil Eden Hazard z penalty. Ta byla nařízena kvůli faulu Michaila Antonia na Cesara Azpilicuetu. Hosté pak sice vyrovnali v 78. minutě, kdy skóroval Collins. V závěru zápasu ale zpoza vápna střílel domácí Costa a díky tomu tak tedy Chelsea vyhrála 2:1.

Konečné výsledky 1. kola anglické fotbalové Premier League:

Hull City - Leicester 2:1Branky: 45. + 1. Diomande, 57. Snodgrass - 47. Mahriz (z pen.)

Burnley - Swansea 0:1Branka: 82. Fer

Crystal Palace - West Bromwich Albion 0:1Branka: 74. Rondón

Everton - Tottenham Hotspur 1:1Branky: 5. Barkley - 59. Lamela

Middlesbrough - Stoke City 1:1Branky: 11. Negredo - 67. Shaqiri

Southampton - Watford 1:1Branky: 58. Redmond - 9. Capoue

Manchester City - Sunderland 2:1Branky: 4. Agüero (z pen.), 87. McNair (vl.) - 71. Defoe

Bournemouth - Manchester United 1:3Branky: 69. Smith - 40. Mata, 59. Rooney, 64. Ibrahimovic

Arsenal - Liverpool 3:4Branky: 31. Walcott, 64. Oxlade-Chamberlain, 75. Chambers - 45.+ 1. a 56. Coutinho, 49. Lallana, 63. Mané

Chelsea - West Ham United 2:1Branky: 47. Hazard (z pen.), 89. D. Costa - 77. Collins

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 5 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Zemřel filmař Roger Corman, mentor mnoha největších hollywoodských hvězd

Roger Corman, přezdívaný „Král B-filmů“, zemřel ve věku 98 let. Corman byl klíčovou postavou v tvorbě nízkorozpočtových klasik jako „Malý obchod hrůz“ a „Napadení krabími monstry“ a také pomohl mnoha slavným hercům a režisérům začít svou kariéru v Hollywoodu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy