Čína opět loví v evropských velkoklubech. Získá Oscara?

Londýn - Že Čína disponuje známými fotbalovými jmény, které znají fotbaloví fanoušci v Evropě, není neznámý fakt. Vždyť v tamní nejvyšší fotbalové soutěži působí vedle Hulka, třeba i Graziano Pellé, Ezeqiuel Lavezzi či Gervinho. Tentokrát se mluví o brazilském fotbalistovi v současné době ve službách londýnské Chelsea Oscarovi. Právě on by měl zamířit do čínského klubu Šanghaj SIPG, který Londýňanům podle deníku Daily Mail za Oscara nabízí 52 milionů liber, což je v přepočtu zhruba 1,68 miliardy korun. K samotnému přestupu by pak mělo dojít během ledna, kdy je otevření zimní přestupové okno.

Hlasy o přestupu výtečného driblléra působícího v současnosti na Stamford Bridge sílí poté, co do londýnského celku přišel před touto sezónou nový trenér Antonio Conte. Není totiž tajemstvím, že právě pod tímto stratégem se Oscar příliš mnoho do základní sestavy dosud nedostává. Od začátku právě probíhající sezóny 2016/2017 nastoupil Brazilec pouze do jedenácti zápasů a od poloviny září, kdy Chelsea prohrála s Liverpoolem 1:2, zatím vůbec nenastoupil. A nejen proto, že by v Šanghaji podle všeho hrál pravidelněji, ale i proto, že právě tento šanghajský klub vede bývalý kouč Chelsea André Villas-Boas, by se mohl Oscar na Dálném východě cítit lépe.

Připomeňme, že Oscar přišel do západolondýnského klubu před sezónou 2012/2013 a od té doby nastoupil za tým Blues k 203 duelům, během kterých nastřílel celkem 38 branek. Společně s českým gólmanem Petrem Čechem, jenž ještě do loňského léta působil v Chelsea, zažil zisk ligového titulu či také úspěch v Ligovém poháru a v Evropské lize.

Podle listu Daily Mail by se v případě uskutečnění tohoto transferu jednalo o nejdražšího hráče v čínské Superlize, toto prvenství dopsud drží Hulk, jenž do Číny přišel ze Zenitu Petrohrad za 47 milionů liber. A Hulk není jediným známým jménem pro uši evropského fanouška, jenž působí nyní v Číně, neboť tam v současnosti hrají i Graziano Pellé, Ezeqiuel Lavezzi, Gervinho a také Jackson Martínez. A co se týče transferů z Chelsea do Číny, tak Oscar nebude prvním, který případně touto cestou přestoupí. Takto v minulosti do Číny přešly takové hvězda, jakými byli Nicolas Anelka, Didier Drogba, Ramires nebo Demba Ba.

Dodejme, že zmiňovaný klub Šanghaj SIPG ještě nikdy  nezískal čínský ligový titul, v posledním ročníku se nakonec umístil na třetím místě. O rok dříve to bylo ještě lepší, neboť tehdy ještě pod vedením švédského kouče Svena Görana-Erikssona skončil na místě druhém.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Chelsea FC

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy