Po sezóně skončím, trenér Luis Enrique oznámil odchod z Barcelony

Barcelona - Hlavní trenér katalánského celku Luis Enrique prohlásil, že neprodlouží stávající smlouvu a po třech letech Barcelonu opustí.

Šestačtyřicetiletý kouč učinil překvapivé oznámení po dnešní výhře 6:1 nad Sportingem Gijon.

Enrique se ve svém prvním roce na Camp Nou blýskl třemi trofejemi včetně prvenství v Lize mistrů, loni se mu vítězství španělské lize a poháru podařila obhájit. V letošní sezóně Barcelona zažívá nepatrný ústup ze slávy. Na domácí ligové scéně její suverenitu ohrožuje Real Madrid a v Lize mistrů je na pokraji vyřazení. V úvodním osmifinálovém duelu Blaugranas schytali čtyřgólový debakl od pařížského St. Germain.

"Neříká se mi to lehce, ale rozhodnutí jsem si pečlivě promyslel. Práce mě stojí hodně energie a času a já velmi prahnu po odpočinku. Při této příležitosti bych zároveň rád poděkoval klubu za důvěru do mě vloženou," nechal se slyšet Luis Enrique, který v minulosti také oblékal červeno-modrý dres a trenérskou dráhu začal u B týmu Barcelony.

Enriqueho odchod zaskočil veřejnost i prezidenta klubu. Josep Maria Bartomeu ještě před nedávnem vyhlašoval, že Enrique zůstává jeho prioritou pro příští ročník. Podle španělských médií nový stratég vzejde z pětice Ernesto Valverde (Athletic Bilbao), Jorge Sampaoli (Sevilla), Arséne Wenger (Arsenal), Ronald Koeman (Everton), Michael Laudrup (Al-Raján).

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Primera Division (fotbal Španělsko) FC Barcelona Luis Enrique

Aktuálně se děje

před 57 minutami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy