Další fotbalová tragédie. Bývalý plzeňský obránce Bystroň spáchal sebevraždu

Schluein (Švýcarsko) - Český fotbal postihla během krátké doby další tragédie. David Bystroň, bývalý obránce Baníku Ostrava, Plzně či Olomouce, v pátek spáchal sebevraždu. Podle informací serveru iDNES.cz se měl oběsit ve vlastním bytě ve Švýcarsku. Stejným způsobem si před necelým měsícem sáhl na život jeho bývalý spoluhráč z Plzně František Rajtoral.

O tragické zprávě jako první referoval slovenský deník Šport.sk. Českému deníku Sport informaci potvrdil Bystroňův bratr Daniel.

Podle serveru iDNES.cz se měl čtyřiatřicetiletý Bystroň oběsit ve sklepě vlastního bytu a zanechat po sobě dopis na rozloučenou. V článku se dále píše, že bývalého obránce trápily finanční a rodinné problémy, které byly impulsem k sebevraždě.

Bystroň ve Švýcarsku hrál za celek US Schluein Ilanz působící v páté nejvyšší soutěži a ještě v neděli vyběhl na hřiště k mistrovskému utkání proti FC Buchs. Za hranicemi si vydělával i prací mimo fotbal.

Událost se až velmi podobá tragické smrti jiného fotbalisty Františka Rajtorala. Ten se ani ne před měsícem kvůli dlouhotrvajícím depresím také oběsil ve svém bytě v zahraniční. Oba hráči se dobře znali, nastupovali spolu čtyři roky v Ostravě a poté tři roky v Plzni.

Během krátké doby nás zasáhla další smutná zpráva o úmrtí bývalého obránce Davida Bystroně. Všem pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast. pic.twitter.com/nfve6vsW6w

— FC Viktoria Plzeň (@fcviktorkaplzen) 19. května 2017

David Bystroň prorazil do profesionálního fotbalu v dresu Baníku Ostrava. Ve slezském klubu odkopal sedm sezón a výraznou měrou pomohl k zisku ligového titulu v roce 2004. Později si vyzkoušel roční angažmá v bulharském týmu Levski Sofia s příchutí mistrovských oslav, než v létě 2009 zamířil do Viktorie Plzeň. Na západě Čech se rychle uchytil a opět se stal se českým mistrem.

Slibně rozvíjející kariéra nabrala nečekané obrátky na podzim 2011. Bystroň byl po zápase Ligy mistrů v Borisově pozitivně testován na zakázanou látku metamfetamin, která se do jeho těla mohla dostat následek požití pervitinu nebo extáze. Evropská fotbalová federace UEFA ho za dopingový prohřešek potrestala dvouletým distancem a Plzeň s ním záhy rozvázala kontrakt.

Urostlý stoper si udělal trenérskou licenci a na návrat se připravoval s plzeňským mužstvem. Comeback ale odložil přetržený zkřížený vaz v koleni a Viktoriáni ztratili o zraněného hráče zájem.

Na podzim 2014 Bystroň podepsal smlouvu s druholigovou Olomoucí, kde se však nedokázal probojovat do základní sestavy. Navíc ho stále zlobilo koleno, a tak byl v 32 letech nucen ukončit profesionální dráhu sportovce. Loni odešel do švýcarského regionálního klubu FC Linth 04, z něhož v zimě přestoupil do nedalekého Schlueinu.

Související

Více souvisejících

úmrtí Fotbal David Bystroň (fotbalista) FC Viktoria Plzeň

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy