Potvrzeno. Spartu povede italský trenér Stramaccioni

Praha - Novým trenérem Sparty Praha se podle očekávání stal Ital Andrea Stramaccioni, který podepsal smlouvu na dva roky. Letenský klub oznámil zprávu prostřednictvím svého oficiálního webu.

O příchodu jednačtyřicetiletého trenéra se spekulovalo od začátku května, k podpisu smlouvy ale došlo až v sobotu. Andrea Stramaccioni se Spartě uvázal na dva roky, během nichž si podle zákulisních informací vydělá tři miliony eur (160 milionů korun).

"Trenéra doplní v nově se tvořícím realizačním týmu spolupracovníci z Itálie, zároveň bude mít možnost navázat spolupráci i s členy toho současného," stojí v prohlášení na webu Sparty.

ℹ️ Novým trenérem Sparty se stává Andrea Stramaccioni!▶️ https://t.co/wgYJLRnpSd pic.twitter.com/FML8KT1huQ

— AC Sparta Praha (@ACSparta_CZ) 28. května 2017

Pražané angažovali nového trenéra po neúspěšné sezóně. Stramaccioni vystřídá Petra Radu, který se funkce ujal na jaře a mužstvo dovedl ke třetímu místu v lize. Rada vyměnil tandem Tomáš Požár, David Holoubek, druhý jmenovaný přitom v závěru podzimu nahradil Zdeňka Ščasného. Holoubek však nemohl zůstat koučem na delší časový úsek, protože nevlastnil potřebnou licenci.

Stramaccioni se pokoušel prorazit do světa fotbalu jako obránce, kariéru mu ovšem ukončilo vážné zranění kolena. Vrhl se tak na dráhu trenéra. Prvně na sebe výrazněji upozornil coby kormidelník juniorky Interu Milán, s níž v březnu 2012 vyhrál prestižní turnaj hráčů do 19 let NextGen Series. Bezprostředně po triumfu byl povolán k A-týmu, na lavičce zastoupil odvolaného Claudia Ranieriho. V následující sezóně 2012/13 obsadil s Interem deváté místo v Serii A a byl propuštěn. Posléze působil v Udine, odkud se poroučel po jedné sezóně a 16. příčce v italské lize, a také v řeckém Panathinaikosu Atény, kde vydržel rok.

Absolvent práv nyní dostal úkol vrátit Spartu na výsluní. Na Letné slavili titul naposledy před třemi lety a do Ligy mistrů se nekvalifikovali od ročníku 2005/06.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Andrea Stramaccioni (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 31 minutami

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky)

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 4 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 4 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

Rusko si předvolalo velvyslance Británie. Důvod ale tají

Ruské ministerstvo zahraničních věcí si v pondělí předvolalo britského velvyslance v Moskvě Nigela Caseyho. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy