Jednadvacítka vstupuje do Eura, na úvod vyzve silné Německo

Tychy - Čeští fotbalisté do 21 let v neděli od 18:00 nastoupí k prvnímu utkání na mistrovství Evropy v Polsku. Svěřence trenéra Vítězslava Lavičky na úvod otestuje reprezentace Německa, která prošla kvalifikací bez ztráty bodu a na šampionátu se řadí mezi nejužší okruh favoritů na titul.

18. 6. 18:00 Německo "21" - Česko "21" (vysílá ČT Sport)

Lvíčata čeká v Polsku pořádně těžká práce. Ze tří čtyřčlenných skupin postoupí do semifinále jenom jejich vítězové a nejlepší celek z druhých míst. Češi byli nalosováni do skupiny C, v níž se utkají s Německem, Itálií, kteří jsou spolu se Španělskem největšími favority na zlato, a také s nevyzpytatelným Dánskem.

Respekt vzbuzuje hlavně ofenziva Německa. O střílení branek se budou starat Bundesligou prověření Serge Gnabry (od 1. července Bayern Mnichov), Max Mayer (Schalke 04) a David Selke (od 1. července Hertha Berlín). Český trenér Vítězslav Lavička ale svému týmu věří, jak prozradil na tiskové konferenci: "Každý se dá porazit. Respektujeme sílu soupeře, avšak hodláme navázat na naše výkony z kvalifikace. Vždy se snažíme o co nejlepší možný výsledek, ať už proti nám stojí Německo, či kdokoliv jiný."

Češi stejně jako Němci ovládli svou kvalifikační skupinu a do Polska odcestovali v dobré náladě. Lavička během dvouletého kvalifikačního cyklu vytvořil konkurenceschopný tým, který je mixem hráčů z české ligy a krajánků působících v Itálii, Nizozemsku a Belgii. Čtyřiapadesátiletému koučovi ale trochu narušila plány zranění hráčů. Ještě před turnajem z kádru vypadli Daniel Tetour a kapitán Aleš Čermák, jenž boural v opilosti, a v samotném dějišti si potom natrhl sval obránce Aleš Matějů. Plzeňského obránce v nominaci nahradil záložník Slovácka Marek Havlík.

Lvíčata odehrají všechny tři zápasy základní skupiny v Tychách, městě vzdáleném jen 60 kilometrů od českých hranic. Tamější stadion pojme přes 15 000 diváků a v duelu s Německem by měl být vyprodaný.

Německo "21" - předpokládaná sestava: Pollersbeck - Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt - Weiser, Arnold, Dahoud, Gnabry - Meyer - Selke.

Česko "21" - předpokládaná sestava: Zima - Sáček, Lüftner, Simič, Havel - Černý, Souček, Barák, Trávník, Jankto - Schick.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal ME ve fotbale do 21 let 2017

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy