ME do 21 let: Angličtí fotbalisté přemohli Slováky a jsou v čele skupiny A

Kielce/Lublin - Skupina A na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Polsku se po druhých zápasech pořádně zamotala. Anglie porazila Slovensko 2:1 a vystřídala ho na prvním místě. Premiérový bod na turnaji vydolovalo Polsko, které srovnalo na 2:2 proti Švédsku až v nastavení z penalty.

Slovensko ztratilo vedení, zvítězila Anglie

Úvod utkání patřil anglickému výběru, ovšem vedení se ujala družina českého trenéra Pavla Hapala. Ve 23. minutě si na Rusnákův roh úspěšně naskočil plzeňský záložník Martin Chrien. Ve 43. minutě Angličany podržel brankař Pickford, který vyrazil Mihalíkovu dělovku, a vzápětí si na druhé straně proti přímému kopu Ward-Prowse stejně počínal jeho protějšek Adrián Chován.

Slovenský tým se už koncem prvního poločasu zatáhl do defenzivy a na tuto pasivitu doplatil po přestávce. Angličané zvrátili souboj v rozmezí 11 minut. Nejprve v 50. minutě stoper Alfie Mawson doklepl do sítě vlastní vyraženou hlavičku a v 61. minutě si Nathan Redmond navedl míč na střed vápna a nechytatelnou ránu umístil k tyči. Angličané ve zbytku střetnutí náskok uhájili, protivníka nepustili do žádné nebezpečné akce a spolu s úvodní remízou proti Švédsku nasbírali čtyři body. Slováci po výhře nad Polskem vyšli naprázdno a výhodu v honbě za postupem přenechali svému dnešnímu přemožiteli.

Hostitelské mužstvo udrželo šanci na postup do semifinále

Poláci do utkání se Švédskem doslova vlétli a v jásot propukli již v 6. minutě. Na pravé straně se uvolnil Dawid Kownacki a v šestnáctce našel Lukasze Monetu, jenž s klidem skóroval. Bíločervení byli v laufu a Stepinského příležitost musel zastavit až švédský brankař Cajtoft.

S přibývajícími minutami však Seveřané vyrovnali hru a k poločasové poradě nakonec odkráčeli spokojenější. V 36. minutě domácí gólman Wrabel vyrazil střelu jen do prostoru, kde stál Carlos Strandberg a bylo vyrovnáno. Úřadující šampioni dokonali obrat ve 41. minutě, po rohovém kopu se prosadil obránce Jacob Une Larsson.

Ve druhém poločase Švédové dobře kombinovali, ale nedokázali vstřelit třetí branku, která by houževnatého soupeře definitivně srazila do kolen. V závěrečné desetiminutovce si Polsko vytvořilo nápor, dvě nebezpečné zakončení Kownackého ještě stačil Cajtoft zklikvidovat, jenže v 90. minutě jeho spoluhráč Dagerstal naprosto zbytečně držel ve vápně Piateka a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Dawid Kownacki a vyrovnal na konečných 2:2.

Domácí získali první bod na šampionátu, Švédové remizovali i ve svém druhém vystoupení, a tak před posledními zápasy jsou šance na postup otevřené pro všechny účastníky skupiny A.

REPORT: Poland U21 2-2 Sweden U21 Dawid Kownacki nicks Poles point with late penalty https://t.co/QevgpxRYEF pic.twitter.com/dg2HkrJ9ZH

— The Football Times (@UKFootballTimes) 19. června 2017

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Polsku

Skupina A:

Slovensko - Anglie 1:2 (1:0)

Branky: 23. Chrien - 50. Mawson, 61. Redmond. ŽK: 13. Bero, 65. Mazáň - 27. Ward-Prowse, 86. J. Murphy, 90. Baker. Rozhodčí: Mažeika (Lit.). Stadion: Kolporter Arena, Kielce. Diváci: 12 087.

Slovensko: Chovan - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - A. Rusnák, Bero, Chrien (66. Bénes), Mihalík (73. Haraslín) - Zrelák (66. Šafranko).

Anglie: Pickford - Holgate (46. Murphy), Chambers, Mawson, Chilwell - Ward-Prowse, Chalobah - Swift (80. Gray), Baker, Redmond - Abraham (88. Woodrow).

Polsko - Švédsko 2:2 (1:2)

Branky: 6. Moneta, 90.+1 Kownacki z pen. - 36. Strandberg, 41. Une Larsson. ŽK: 46. Kownacki, 64. Niezgoda, 70. Bednarek, 86. Linetty - 19. Olsson, 24. Strandberg, 29. Cibicki, 80. Hallberg, 90. Dagerstal, 90+5. Wahlqvist. Rozhodčí: Vinčič (Slov.). Stadion: Arena Lublin, Lublin. Diváci: 14 651

Polsko: Wrabel - Kedziora, Bednarek, Jach, Jaroszynski - Linetty, Dawidowicz (88. Piatek) - Frankowski, Kownacki, Moneta (74. Lipski) - Stepinski (58. Niezgoda).

Švédsko: Cajtoft - Wahlqvist, Larsson, Dagerstal, Lundqvist - Tibbling (61. Tankovič), Hallberg, Fransson (87. Mrabti) - Olsson - Cibicki, Strandberg (69. Engvall).

Tabulka:

Z V R P S B 1. Anglie 2 1 1 0 2:1 4 2. Slovensko 2 1 0 1 3:3 3 3. Švédsko 2 0 2 0 2:2 2 4. Polsko 2 0 1 1 3:4 1

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal ME ve fotbale do 21 let 2017

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 49 minutami

před 58 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy