Slováci si poradili se Švédy a zkomplikovali tak českému týmu šance na postup

Lublin - I ve čtvrtek pokračoval letošní evropský šampionát fotbalistů do 21 let, které se v těchto dnech koná u našich severních sousedů v Polsku, a právě tímto hracím dnem začalo poslední kolo skupinové fáze. Vzhledem k tomu, že v rámci skupiny A nejen, že 3:0 porazila Anglie, vedoucí celek této skupiny, domácí Poláky, ale vedle toho si také tímto výsledkem poradili Slováci s úřadujícími šampiony této věkové kategorie ze Švédska, zkomplikovali se tak tím postupové šance českých "lvíčat". Aby se svěřenci kouče Vítězslava Lavičky dostali do semifinále tohoto turnaje coby nejlepší celek ze všech umístěných na druhých místech, potřebuje nutně alespoň tříbrankovým rozdílem vyhrát ve svém posledním zápase skupiny nad Dánskem a vedle toho ještě v utkání nedostat žlutou kartu, a nebo by musela v souběžně hrajícím sobotním duelu Itálie porazit Německo 2:0. Vše ale ještě může zhatit pátečním zápasem Portugalsko, pokud by nad Makedonci zvítězili o tři branky při skóre 4:1 a vyšším.

Slováci pod vedením kormidelníka Pavla Hapala začali svůj poslední zápas ve skupině A nad Švédskem dobře, neboť už po pěti minutách hry vedli naši východní sousedé 1:0 a to zásluhou přesné trefy Martina Chriena, jenž tehdy hlavičkoval. Od tohoto momentu pak uběhlo čtvrt hodiny a Slováci vedli už o dvě branky. Tentokrát se mezi střelce zapsal jiný záložník, jenž je znám především slávistickým fanouškům, a to konkrétně Jaroslav Mihalík. Přízemní střelou pak na konečných 3:0 zvýšil v 73. minutě Lubomír Šatka a mohla tak tedy naplno vypuknout slovenská radost.

Ten večer mohla vypuknout i anglická radost, když právě Angličané v souběžně hrajícím zápase taktéž vyhráli 3:0 a to nad domácím Polskem. I tady byl k vidění první gól velmi brzy, konkrétně hned v 6. minutě. Tehdy poslal do sítě svou nechytatelnou bombu Demarai Grey. Ten byl i u druhé přesné anglické trefy, která přišla na řadu až v 69. minutě, kdy Grey přihrával balón po své brejkové akci svému kolegovi Murphymu, jenž tak už měl celkem snadný úkol zamířit kulatý nesmysl do prázdné branky. V 82. minutě to pak bylo 3:0 pro Ostrovany, když proměnil pokutový kop Lewis Baker. Dodejme, že byla penalta odpískána po zákroku Bednareka, jenž byl nakonec vyloučen. Díky tomuto vítězství se tak mohli mladí Angličané poprvé od roku 2009 radovat z postupu do semifinále na malém Euru.

Konečné výsledky zápasů, mistrovství Evropy hráčů do 21 let (22.6.2017):

SKUPINA A:

Slovensko - Švédsko 3:0 (2:0)Branky: 5. Chrien, 22. Mihalík, 73. Šatka.

Anglie - Polsko 3:0 (1:0)Branky: 6. Gray, 69. Murphy, 82. Baker z pen. ČK: 82. Bednarek

Související

Více souvisejících

ME ve fotbale do 21 let 2017 Fotbal

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy