Slovenské vyřazení z turnaje rozhořčilo i Fica. Premiér pošle UEFA protestní dopis

Bratislava - Sport by se neměl nikterak míchat příliš s politikou, říká jedno staré pořekadlo, ovšem ve většině případů tomu tak rozhodně není. A není tomu tak ani v případě vyřazení slovenských fotbalistů do 21 let z právě probíhajícího turnaje této věkové kategorie v Polsku, kde naši východní sousedé bojovali o postup do semifinále alespoň ze druhé pozice coby nejlepší z celků, jež byli umístěni nakonec po skupinové fázi na druhých místech. Jejich sen o účast v semifinálové fázi se nakonec rozplynul především díky zápasu skupiny C mezi Itálií a Německem, přičemž to byli právě Italové, kteří zvítězili nad favorizovanými Němci 1:0, což tak stačilo právě těmto oběma soupeřům k tomu, aby postoupili v turnaji dál a zmařili tak tím slovenské naděje. To se nelíbilo i samotnému slovenskému premiérovi Robertu Ficovi, jenž se tak v neděli rozhodl poslat Evropské fotbalové unii UEFA poslat protestní dopis.

Úřad slovenské vlády k tomuto Ficovu kroku uvedl následující: "Předseda vlády SR Robert Fico je rozčarován ze způsobu, jakým byl slovenský národní tým do 21 let vyřazen z evropského fotbalového šampionátu v Polsku. Velmi ho zneklidňuje, že výsledek utkání Německo - Itálie vyvolává vážné pochybnosti o tom, že bylo odehráno v duchu fair play."

Je to tak další kritika ze strany Slovenska vůči zmiňovanému zápasu mezi Itálií a Německem. K tomu už se po skončení skupinové fáze turnaje vyjádřil dosti svérázným způsobem lodivod slovenského národního týmu tvořícího hráči do jednadvaceti let Pavel Hapal. Ten uvedl totiž následující: „To, co předvedli Němci a Taliáni, to byla jedna velká ostuda fotbalu na takovém šampionátu." A bez servítek pokračoval: „Jsem toho plný a s velkým respektem vůči Angličanům a Španělům, se už na šampionát dívat nebudu, jenom v případě, že by se do finále dostali Angličané a Španělé, potom se na finále rád podívám. Určitě by se nad tím měl někdo pozastavit, jestli je fér hrát na to, že prohraju 1:0, tak by se nad tím asi někdo měl zamyslet, i když jde o tak velkou zemi jakou je Německo."

To na adresu svých svěřenců snášel Pavel Hapal jen samá pozitivní slova. Především díky jejich výkonům bude Hapal na tento turnaj alespoň z části vzpomínat v dobrém. „Určitě hlavně zápas se Švédskem, to bylo galapředstavení, ale hlavně ta atmosféra uvnitř týmu, to bylo neuvěřitelné, strašně jsme si to užili a kluci na to budou určitě vzpomínat do konce života," řekl.

Související

Více souvisejících

ME ve fotbale do 21 let 2017 Robert Fico Fotbal

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy