Sparta nadále posiluje, přivedla Plavšiče a za rekordní částku Ben Chaima

Praha - Letní revoluce v týmu pražské Sparty pokračuje. Klub dnes představil dvě nové posily – jednadvacetiletého srbského křídelníka Srdjana Plavšiče ze Crvene Zvezdy Bělehrad a izraelského křídelníka Tala Ben Chaima z Maccabi Tel Aviv, jehož přestup s cenovkou 76,2 milionu korun je nejdražší v historii české ligy.

Sparta neuvedla, na kolik ji obě posily přišly. Podle zákulisních informací ale dohromady utratila téměř sto milion korun. Za Plavšiče, 166 centimetrů vysokého ofenzivního záložníka, prý zaplatila milion eur (26 milionů korun).

Srdjan Plavšič ještě minulý týden naskočil do všech tří zápasů srbské reprezentace na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Polsku. Na kontě má rovněž dva starty za seniorský výběr Srbska. Před dvěma lety zamířil ze Spartaku Subotica do Crvene Zvezdy Bělehrad, za níž odehrál 73 zápasů a vstřelil deset branek.

Kolem talentovaného leváka kroužilo mnoho evropských celků, volba nakonec padla na Spartu. Rozhodnutí jistě napomohl jeho agent Igor Gluščevič, bývalý sparťanský útočník. "Je to hodně vzrušující moment, jsem velmi spokojený. Pořád si to ale ještě neuvědomuji, protože je toho na mě docela dost. Mám ale samozřejmě velkou radost a myslím, že za dva, tři dny mi teprve dojde, co se stalo a co to pro mě znamená," prozradil Plavšič pro klubový web.

ℹ️ Další sparťanskou posilou je srbský talent Srdjan Plavšić!▶️ https://t.co/FDjQhEpglW pic.twitter.com/S6U1bHMGk6

— AC Sparta Praha (@ACSparta_CZ) 27. června 2017

ℹ️ Další letní posilou Sparty se stává izraelský reprezentant Tal Ben Haim!▶️ https://t.co/zfBwCbvN0n pic.twitter.com/w17TXCkXBu

— AC Sparta Praha (@ACSparta_CZ) 27. června 2017

V pořadí už sedmou letní posilou Pražanů je Tal Ben Chaim. Aby si Sparta zajistila služby tahouna Maccabi Tel Aviv, musela aktivovat výkupní klauzuli ve výši 2,9 milionu eur (76,2 miliony korun), čímž o více než tři miliony korun překonala dosud rekordní přestup Václava Kadlece, kterého loni vykoupila z dánského Midtjyllandu.

Ben Chaim představuje největší hvězdu současné izraelské reprezentace, v národním týmu odehrál 23 zápasů a vstřelil pět gólů. Sedmadvacetiletý křídelník umí nastoupit na obou krajích hřiště, zdobí ho rychlost a vysoká produktivita. V 29 ligových zápasech poslední sezóny skóroval hned patnáctkrát a na dalších pět branek přihrál.

V Tel Avivu, druhém největším izraelském městě, si nejprve střihl sezónu v Hapoelu a poté od roku 2013 oblékal barvy konkurenční Maccabi, s níž dvakrát opanoval tamější ligu (2014 a 2015). "Vážím si toho, jak moc mě Sparta chtěla přivést. Od první chvíle mi klub dával najevo, že o mě stojí. Teď musím ukázat, že to rozhodnutí bylo správné, a těším se na první zápas a trénink," řekl Ben Chaim, kterého čeká první zahraniční angažmá. Novému zaměstnavateli se stejně jako Plavšič upsal na čtyři roky.

Sparta po neúspěšné sezóně angažovala italského trenéra Andreu Stramaccioniho a začala s přestavbou kádru. Před Plavšičem a Ben Chaimem získala slovenského brankáře Martina Dúbravku z Liberce, jeho krajana a stopera Lukáše Štetinu z Dukly, bosenského krajního obránce Eldara Čiviče ze Slovácka, srbského křídelníka Vukadina Vukadinoviče ze Zlína a rakouského útočníka Marka Janka z Basileje. Naopak do Plzně odešel záložník Aleš Čermák a Stramaccioni nepočítá se stopery Ondřejem Mazuchem a Mariem Holkem, levým obráncem Matějem Hybšem a křídelníkem Tiémokem Konatém.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Tal Ben Chaim (fotbalista) Srdjan Plavšič (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy