Zkrat Evry. Obránce Marseille byl vyloučen ještě dřív než zápas začal a není daleko od vyhazovu

Guimaraes/Marseille - V portugalské Guimaraesi se ve čtvrtek večer blížil duel Evropské ligy UEFA mezi domácími fotbalisty a Marseille a počítalo se, že se v něm objeví mimo jiných i Patrice Evra. Tento bývalý hráč Manchesteru United hrající v současnosti v Marseille ale nakonec do utkání nezásahl, neboť byl vyloučen ještě před tím, než samotný zápas začal. Důvod? Právě Evra kun-fu kopem zasáhl jednoho z hostujících fanoušků a tento zkrat ho stála nejen účast v zápase, ale podle všeho by ho mohlo stát i angažmá v Marseille.

K inkriminovanému incidentu došlo během předzápasové rozcvičky, kdy se několik fanoušků Marseille, u nichž v poslední době stoupá nespokojenost s posledními výsledky jejich klubu, dostalo do blízké vzdálenosti hrací plochy. Ti se pak dali do řeči s hráči hostujícího celku připravující se na zápas s Guimaraesem. Vše pak nakonec vyvrcholilo potyčkou mezi fanoušky a hráči, z čehož pak resultoval onen kung-fu kop Patrice Evry do jednoho z fanoušků. Přestože se pak zdálo, že by mohli fanoušci vniknout na hřiště, nakonec k ničemu zásadnímu v Portugalsku nedošlo. Tedy až na tučervenou kartu pro Patrice Evru ještě před zápasem. Zapříčiil tak to, že francouzský klub měl v zápase k dispozici na lavičce pouze šest hráčů oproti původně plánovaným sedmi, neboť právě tím sedmým měl být Evra.

"Patrice je natolik zkušený hráč, že něco takového si nemůže dovolit. Není mu dvacet, aby reagoval na urážky. Musí umět zachovat klid. Byla to chyba a teď bude muset čekat, co bude následovat. Hrozné ale je, že ty urážky přišly od našich příznivců. Neměli by urážet své vlastní hráče," řekl k incidentu trenér Marseille Rudi Garcia.

Evra nezvládl alespoň podle výpovědi jednoho ze svědků zdržet se agresivní reakce poté, co mu fanoušci vyčítali, že se spíše pohybuje na sociálních sítí, než aby se zlepšoval ve svých výkonech na hřišti. Jeden z fanoušků jménem William uvedl: "Chtěli jsme ho nabudit, protože poslední zápasy hrál špatně. On ale úmyslně kopl míč mezi nás a trefil jednoho do hlavy. My pak na něj začali křičet vulgarity a on na oplátku urážel matky fanoušků. A dopadlo to, jak dopadlo. Měl by za to pykat. Kdybychom tohle udělali v práci my, tak nás hned vyhodí."

A zřejmě k vyhazovu z klubu není hráč s 81 reprezentačními starty na kontě daleko a nejen k vyhazovu, ale dokonce i k ukončení jeho fotbalové kariéry. Také ho určitě nemine nemalá finanční pokuta žádaná ze strany klubového vedení a stejně tak ho nemine ani vyšetřování tohoto incidentu, které povede na svém dalším zasedání 10. listopadu Evrpská fotbalová unie UEFA. Disciplinární řád této organizace praví, že může Evrovi hrozit třízápasová stopka v evropských pohárech, ovšem není vyloučeno, že UEFA sáhne k několikaměsíčnímu trestu. Vyšetřování ale neunikne ani pořadatelská služba v portugalské Guimaraesi, jež nezabránila tomu, aby se fanoušci dostali takto blízko k hrací ploše. Trest může čekat i Marseille a to pro změnu kvůli chování jeho fanoušků.

Podobný případ řešil fotbalový svět naposledy v roce 1995, kdy taktéž již bývalý hráč Manchesteru United Eric Catona napadl fanouška poté, co skočil do hlediště. Následně se tento fotbalista neobjevil na hřišti hned devět měsíců.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) Patrice Evra (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

Užitečný idiot, ruská onuce. Morawiecki to schytal za slova pro maďarský týdeník

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy