Nejžádanější fotbalista zimy už má nové působiště. Sánchez již patří Manchesteru United

Manchester - O chilském fotbalistovi Alexisu Sánchezovi byl velký zájem na přestupovém trhu už delší dobu. Například v loňském letním přestupovém období o něj velice stál Pep Guardiola a jeho Manchester City, jenž londýnskému Arsenalu tehdy nabízel až 60 milionů liber. Nyní se ale od ucha k uchu usmívají městští rivalové současného suveréna v anglické Premier League, tedy v Manchesteru United a jejich manažer José Mourinho. Právě s Rudými ďábly totiž během pondělního dne Alexis Sánchez, jenž se tak rázem stal nejlépe placeným fotbalistou tohoto klubu, potvrdil kontrakt.

Pochopení však pro tento krok neměl vůbec Arséne Wenger, kouč londýnského Arsenalu, ve kterém doposud Chilan působil. „Nerozumím tomu, jak se může nějaký hráč rozhodnout opustit Emirates Stadium," kroutil nechápavě hlavou a následně francouzský stratég dodal: „Nabízené peníze byly ale nejspíše příliš lákavé."

Ano, jak to už chodí, prakticky ve všem na tomto světě se jedná o peníze až na prvním místě a nejinak tomu je i v tomto případě. Fakt, že díky tomuto transferu do Manchesteru United si přijde Alexis Sánchez až na 10 milionů a 122 tisíc korun za týden (tedy 350 000 liber), rozhodl i to, že si teď místo Pepa Guardioly, kterého Sánchez zná především ze svého trenérského angažmá v Barceloně, mne ruce charismatický Portugalec José Mourinho.

Když k tomuto platu pak ještě přidáme reklamní práva ve výši 100 tisíc liber a bonusy pro změnu ve výši až 144 000 liber, celkově si tak Jihoameričan může přijít až na 600 000 liber. Stane se tak jistě nejlépe placeným hráčem na Britských ostrovech. „Během třiceti let jednání o přestupech se toho člověk naučí o lidech hodně," řekl kouč Arsenalu Wenger poté, co ani neustále z jeho strany vylepšovaná smlouva nezafungovala a i přesto tak tedy klub Sánchez nakonec opustil. „Šli jsme tak daleko, jak jen to bylo možné. Ale už to, že i Manchester City z jednání s Alexisem nakonec vycouval, vám řekne, že jsme neměli s naší smlouvou šanci," dodal.

Poté, co do Manchesteru přiletěl devětadvacetiletý chilský reprezentant z Londýna soukromým tryskáčem, absolvoval na Old Trafford nutnou zdravotní prohlídku, samotný fotbalový chrám Rudých ďáblů si pak prohlédl a za velkého zájmu médií nakonec odjel do hotelu. Pak už se pouze čekalo na konečné stvrzení kontraktu.

Stejně tak tomu bylo i v Londýně, kam naopak z Manchesteru v rámci dohody mezi oběma těmito kluby odcestoval pro změnu Henrik Mchitarjan. I on již má za sebou zdravotní prohlídku. Zatímco na Sánchezovi bylo vidět nadšení z nového působiště, Mchitarjan neskákal zrovna radostí z toho, že opouští Manchester United. „Na jednu stranu si uvědomuje, že v Arsenalu bude mít mnohem větší šanci, aby nastupoval a pravidelně hrál, na druhou mu není po chuti, že se rozhodlo o něm bez něho. Chtěl se na podmínkách přestupu dohodnout sám. A ani Old Trafford se mu neopouští lehce, protože cítí, že tady byl velice oblíbený," řekl tomu arménský přítel Henrika Mchitarjana.

„Leden je pro nás velice těžký. Dokonce bych ho označil za destabilizující. Vůbec poprvé v lednovém termínu se nám stalo něco takového," poukázal Wenger na to, že vedle ztráty jednoho z klíčových hráčů Londýňanů, nezažívají Kanonýři v lednu příliš úspěšné období, co se týče zisku bodů v anglické Premier League. „Proto jsme se snažili najít co možná nejlepší řešení. Ta spočívají v tom, že sice ztrácíme hráče světové třídy, což vůbec nepopíráme, ale neztrácíme ho, aniž bychom jiného získali. Až budoucnost odpoví, zda šlo o správné rozhodnutí či nikoli," zakončil Wenger.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Alexis Sanchéz (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy