Ze sprintera fotbalistou? Bolt trénoval s Dortmundem a fanoušci věří, že za něj i nastoupí

Dortmund - Před několika týdny absolvoval držitel osmi olympijských zlatých medailí, jamajský sprinter Usain Bolt zdravotní testy v Borussii Dortmund, nyní s fotbalisty tohoto vestfálského klubu trénoval. Za přítomnosti hned několika příznivců zaujal. Nejen, že se mu podařilo dát gól hlavou, ale také proměnil pokutový kop či dokonce obehrál jednoho ze spoluhráčů jeslemi. Ukázal tak, že by se v ostrých bundesligových zápasech rozhodně tento již bývalý sprinter, který svou bohatou atletickou kariéru pověsil na hřebík při loňském atletickém světovém šampionátu v Londýně a který se rozhodl, že se nyní bude aktivně věnovat fotbalu, neztratil. Už během tohoto týdne se Bolt zúčastnil exhibičního turnaje v malém fotbale, jenž se konal ve švýcarské Basileji a kde nastoupil vedle takových jmen jakými jsou Diego Maradona, Patrick Kluivert, Roberto Carlos nebo Marco Materazzi.

Zanedlouho po skončení své atletické kariéry, během které vedle zmiňovaných osmi olympijských triumfů získal hned jedenáct titulů mistra světa, vyslovil Bolt své přání, že by se chtěl stát profesionálním fotbalistou a aby to náhodou nezapadlo, několikrát to ještě zopakoval. Nyní to vypadá, že je opravdu blízko tomu, aby nastoupil v ostrém fotbalovém zápase. V pátek se totiž zúčastnil otevřeného tréninku Borussie Dortmund, tedy klubu nacházejícího se na třetím místě v bundesligové tabulce.

Podle rakouského kouče tohoto klubu Petera Stögera měl však Bolt začít s fotbalovou kariérou daleko dříve, nyní je pro něj prý už příliš pozdě. "Usain je skvělý kluk, naprosto v pohodě. Myslím, že si to opravdu užil a splnil si u nás sen. Je ale ve věku, kdy už se nemůže nějak zásadně zlepšovat," řekl kouč a pokračoval: "Ano, je šikovný, fotbalu rozumí, ale má nedostatky v souhře s týmem."

Přesto řada fanoušků (na tréninku jich bylo mimochodem něco přes 1800) věří, že za jejich klub Bolt v ligovém zápase nastoupí. "Možná viděli přenos z tréninku a Boltův výkon je přiměl k sázce. Přijali jsme totiž několik desítek tiketů na Boltovo angažmá v Dortmundu a kurz musel dolů. Nyní je Bolt v nabídce 20:1," prozrazuje bookmaker Tipsportu Petr Urbanec, jenž dodává: "Bolt je světový fenomén, pokud nastoupí, tak za některý z velkoklubů."

Sám Bolt doufá, že právě přípava s Dortmundem ho přiblíží k angažmá v Manchesteru United, tedy v klubu, jehož je velkým fanouškem.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Usain Bolt Borussia Dortmund

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy