Potvrzen nový kouč londýnského Arsenalu! Stává se jím úspěšný Španěl

Londýn - Dohodnuto! Fanoušci londýnského Arsenalu již s jistotou ví, kdo bude od příští sezóny trénovat jejich miláčky. Nástupcem Arséna Wengera, který už v dubnu oznámil, že po skončení sezóny 2017/18 po 22 letech opustí coby hlavní kouč Arsenal, se stavá španělský kouč Unai Emery. Tento stratég, jenž naposledy trénoval Paris Saint Germain, se zapsal do paměti především díky tomu, že dokázal hned třikrát se Sevillou triumfovat v Evropské lize. Novinku ve středu potvrdil samotný klub na svém twitterovém účtu s nadpisem "Nový úsvit. Nová éra. Nová kapitola."

Byl to však samotný Unai Emery, který ještě před oficiálním klubovým oznámením, vypustil do světa, že to je skutečně on, který bude od následující sezóny 2018/19 koučovat Arsenal. Učinil tak pro změnu na svém twitterovém účtu, kam přidal obrázek, na kterém byl společně s klubovým znakem londýnských Kanonýrů s komentářem, že se stal součástí rodiny Arsenalu a že je na to patřičně hrdý. Zanedlouho byl ale tento příspěvek smazán.

Šestačtyřicetiletý trenér se ale přesto nakonec opravdu stává novým koučem Londýňanů a tudíž i gólmana Petra Čecha, čerstvého držitele již 12. českého Zlatého míče, jenž by se po rozporuplném ročníku chtěl stát opět brankářskou jedničkou v týmu. "Počítám s tím. Jen doufám, že v létě dostanu šanci o místo zabojovat, což se před mým odchodem z Chelsea nestalo," uvedl po zisku Zlatého míče Petr Čech.

"Jsem nadšený, že se mohu připojit k jednomu z největších klubů fotbalové historie. Arsenal milují fanoušci po celém světě. Mají rádi jeho styl hry i to, že sází na mladé hráče. Má fantastický stadión. Celkově se mi líbí, jakou strategii klub vyznává. Jsem nadšený, že jsem dostal možnost být u toho, když odstartuje nová kapitola historie Arsenalu. Setkal jsem se s vedením klubu a je mi jasné, že má Arsenal velké ambice a my jsme odhodlaní udělat maximum pro to, aby byl klub úspěšný," uvedl po podepsání tříletého kontraktu Unai Emery, který by si za tu dobu měl na Emirates Stadium vydělat 15 milionů liber.

Nového španělského lodivoda pak označil za vítězný typ většinový majitel klubu Stan Kroenke. "Při našich rozhovorech na mě udělal Unai dojem. Svojí energií, ale i tím, co všechno o našem klubu a hráčích věděl. Bylo to velmi působivé. Plně sdílí naše vize ohledně budoucnosti klubu a věřím, že dosáhneme ještě větších úspěchů," neskrýval své nadšení Kroenke.

Dodejme, že Emery tedy naposledy působil v Paris Saint Germain, se kterým získal ve Francii v uplynuvším ročníku 2017/18 ligový titul a vedle tohoto pařížského klubu a Sevilly pak v minulosti vedl Spartak Moskva, Valencii, Almeríi a Lorca Deportiva.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 2 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 16 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

Erdogan v květnu do Bílého domu nedorazí, potvrdili Turci

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy