Plekanec dohraje sezónu v Kladně se střídavými starty v Brně

Kladno - Česká hokejová veřejnost se v pondělí konečně dozvěděla, v jakém klubu dohraje aktuální sezónu 2018/19 poté, co před nedávnem nečekaně ukončil spolupráci s Montreal Canadians. Přestože po něm natahovali ruce extraligové kluby jako Sparta, Mladá Boleslav, Plzeň či Brno, forvard s 1000 zápasy odehranými v NHL na svém kontě se v následujících měsících bude objevovat v dresu svého mateřkéího kladenského klubu. I tak ale o Plekance extraligoví fanoušci nepřijdou. S Kometou Brno se totiž dohodl na střídavých stratech, což tak tedy znamená následující: v brněnském dresu se Plekanec objeví pouze tehdy, pokud prvoligovým Rytířům skončí sezóna.

Poprvé by se mohl Plekanec představit v plné zbroji českým fanouškům už o následujícím víkendu, konkrétně v sobotu, kdy se Kladno doma střetne s Litoměřicemi. Vše však závisí na tom, zda se mu ndo té doby zlepší zdravotní stav, připomeňme, že má aktuálně problémy se zády. K tomu, proč si vicemistr světa z roku 2006 pro střídavé starty z extraligových klubů vybral zrovna Brno, se vyjádřil sám hokejový útočník následovně: "Je to nejlepší tým v extralize. Hrát v takovém je ocenění. Jsem rád, že mi (majitel a trenér Komety) Libor Zábranský vyhověl, abych hrál v Kladně a pomohl mu do baráže. Priorita je dostat Kladno do extraligy."

Nejprve ale tedy začne současnou českou štaci ve svém domovském Kladně. "Určitě začnu po zranění na Kladně. Nevím ještě, kdy to po tom zranění bude, ale doufám, že už v sobotu. Jak to bude potom konkrétně vypadat, ještě nevím. Sejdeme se s Jardou (Jágrem) a Liborem (Zábranským) a domluvíme se," prozradilsvůj postup v dalších dnech Plekanec, jenž by tak v případě kladenského konce sezóny mohl nastoupit za Brno, kterému by rád pomohl v play-off. "Od 15. února musí hrát za nás, aby mohl hrát baráž. To pro mě bylo prvořadé. Pokud bychom vypadli, je Tomáš volný a může jít do Komety Brno," uvedl hráč a prezident Kladna Jaromír Jágr, ktetrý byl účasten pondělní tiskové konference, na které byl společně právě s Plekancem.

Připomeňme, že pro Tomáše Plekance se nejedná o první starty v Česku od roku 2002, kdy poprvé nastoupil v kanadsko-americké NHL. Stalo se tak v sezóně 2012/13, tehdys se však jednalo o výlukovou sezónu. I tehdy nastupoval za Kladno a to  v jednom útoku s Jaromírem Jágrem. V té době ale ještě Kladno hrálo tuzemskou nejvyšší soutěž. Pro Středočechy to byly rozhodndě vítané posily. Stačí se podívat na tehdejší statistiky: ve 32 odehraných duelech Plekanec za Kladno zaznamenal celkem 46 bodů (21 gólů a 25 asistencí). Pokud pak sečteme všechny body zaznamenané v dresu Kladna, za které dosud kdy v Česku nastoupil, vyjde nám následující číslo: 87 (za 130 zápasů 37 gólů a 50 asistencí).

Dodejme, že v NHL Plekanec skončil před pěti týdny poté, co v této soutěži nastoupil celkem k 1001 zápasům, přičemž většinu z nich odehrál v dresu Montrealu. Pouze 17 zápasů nastupoval v dresu Toronta, což byl v zámoří jediný jeho přestup. Jinak byl nesmazatelnou součástí Montrealu. V základní části NHL již bývalý reprezentant zaznamenal dohromady 608 bodů (233 branek a 375 přihrávek), v 94 zápasech play-off NHL pak 53 bodů (18 branek a 35 asistencí).

Související

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.
Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

Více souvisejících

hokej Tomáš Plekanec HC Kladno

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 34 minutami

před 45 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy