Tvrdík představil dvě nové posily a oznámil, že přijde další. Pak se rozplýval nad podzimem

Praha - Sotva skončila podzimní část sezóny 2018/19 tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, vedoucí celek ligové tabulky, tedy pražská Slavia, už stihl přivítat do svého kádru první dvě posily. Josefa Masopusta, jenž přišel z Jablonce a Petra Ševčíka, který pro změnu odešel z Liberce. A ze severu Čech by podle předsedy klubového představenstva Jaroslava Tvrdíka měla přijít další posila a to talentovaný teplický obránce Alex Král. „Finalizujeme jednání s Alexem Králem. Trenér Trpišovský i sportovní ředitel Nezmar říkají, že to je jeden z nejtalentovanějších hráčů své generace. Jestliže vyrůstal ve Slavii, chceme usilovat o to, aby se do ní vrátil," uvedl ke Královi Tvrdík, jenž se pak ohlédl za uplynulým podzimem, který označil za nejpovedenější od doby, kdy ve vršovickém klubu působí.

K posile přicházející z Teplic se vyjádřil lodivod sešívaných Jindřich Trpišovský. „Bavíme se o Alexovi delší čas, je v našich očích stoperem budoucnosti. Zdatný běžecky, konstruktivní, o fotbale správně přemýšlí," chválil přednosti kudrnatého teplického zadáka. O něj, stejně jako tomu bylo v případě Petra Ševčíka, měla zájem pražská Sparta, ovšem ani tady nebude podle všeho letenský klub tím úspěšnějším ve vyjednávání. „Jsme bytostně přesvědčeni, že sem chce Král jít. Máme ústní dohodu s hráčem i jeho agentem," prozradil Tvrdík a dodal, že to rozhodně nebudou poslední posily během zimní pauzy. "Současně jednáme o dvou hráčích, u nichž si umím představit, že zůstanou na hostování ve svých klubech," pokračoval.

Nově příchozí hráči však budou příčinou několik odchodů z klubu. Nejeden hráč současného kádru zamíří kvůli přetlaku v něm na hostování. „Vzhledem k potřebě herní praxe je pravděpodobné, že někdo odejde. Přípravu začínáme třetího ledna, je dostatek času to vyhodnotit," řekl sportovní manažer Jan Nezmar. A právě on si společně s koučem Jindřichem Trpišovským přál příchody Josefa Masopusta a Petra Ševčíka. „Oba splňují naši základní filozofii, charakterové a pohybové rysy. Petra jsme s Honzou Nezmarem tehdy přiváděli z Olomouce do Liberce. V jeho případě doufám, že se mají fanoušci na co těšit. Na jeho kouzla s míčem. A Masopust? Jde o křídelního hráče, který je využitelný na vícero postech," okomentoval oba dva hráče slávistický stratég.

„Jsem rád, že si mě Slavia vybrala. Měla plno jiných možností, sáhla po mně," neskrýval radost z uzavřeného přestupu Masopust, který několik týdnů léčil své zraněné koleno. "Už dobrý, jen mě to limituje trochu při střelbě. V přípravě budu v pořádku," doufá pětadvacetiletý fotbalista. O rok mladší Ševčík je rád, že se v Edenu opět setká s exlibereckým duem Nezmar-Trpišovský. „Když se chcete posunout v kariéře, jdete do top klubu. Vím, že konkurence ve Slavii je obrovská, o místo se ale porvu," hlásá nadějný středopolař.

Nejlepší sezóna, co jsem ve Slavii, lebedí si Tvrdík. Ten poděkoval i Peltovi

Není divu, že předseda klubového představenstva Jaroslav Tvrdík září štěstím. Vždyť během 19 podzimních kol Slavia vyhrála hned šestnáctkrát a proto tak přezimuje coby lídr ligové tabulky. „Do nového roku jdeme jako vedoucí tým soutěže, podařilo se postoupit ze skupiny Evropské ligy i v domácím poháru. Pro mě je to nejhezčí sezona, co jsem ve Slavii. Pro fanoušky možná za posledních deset let. Chci poděkovat sportovnímu řediteli Honzovi Nezmarovi i trenéru Jindřichovi Trpišovskému za výbornou práci, kterou odvádí," řekl Tvrdík.

Ten se vyjádřil i k novým hráčům slávistického kádru, k Masopustovi a Ševčíkovi. „Toto přestupové období vidíme jako klíčové zejména pro léto. Pokud uspějeme v lize, bude pro nás vrcholem červenec a srpen, a sice kvalifikace o Ligu mistrů. I proto jsem rád, že už máme dva hráče z našeho seznamu posil. Oba se porvou o místo v sestavě. Přáli si je trenér i sportovní manažer, na mě bylo, abych je přivedl."

Podobně jako Viktorii Plzeň po jejím úspěchu v podobě přezimování v evropských pohárech, pogratuloval za reprezentaci na evropské scéně i Jablonci, potažmo Miroslavu Peltovi. „Chtěl bych pogratulovat Mírovi Peltovi mimo jiné i k výhře nad Dynamem Kyjev. Že nás s Jabloncem pomstili," připomněl Tvrdík letošní slávistický neúspěch z předkola Ligy mistrů, kde nestačil na právě kyjevské Dynamo.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Jaroslav Tvrdík

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy