Fanoušci v Edenu nadávali Strakovi. Tvrdík se za urážky omluvil

Praha - Pro karvinského trenéra Františka Straku to byl v úterý večer návrat do jámy lvové. Jeho svěřenci totiž museli ke svému čtvrtfinálovému duelu v rámci MOL Cupu odcesatovat do pražského Edenu, kde se střetli s pražskou Slavií, tedy s mužstvem, kde svou stopu zanechal i zmiňovaný trenér spjatý hlavně se Spartou. Jeho krátké angažmá ve Slavii mu slávističtí fanoušci nemůžou zapomenout a dali mu to v úterý večer znát. Za ostré výlevy slávistických fans se ve středu na svém twitterovém účtu omluvil samotný předseda představenstva pražské Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Franta Straka nemá ču..ka, jeho žena nemá klitoris, jeho děti stejně zabijem," zněla jedna z ostrých nadávek ze strany slávistických fanoušků na adresu Františka Straky. A nebyla to jediná věta, ve které zazněla sprostá označení pro pohlavní orgány. Není proto divu, že se na Twitteru o den později ozval sám šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. „Jménem klubu se omlouvám rodině Františka Straky. Stydím se. Včerejší sprosté urážky na adresu manželky a dětí nepatří nejen k jakémukoliv sportu, ale do jakékoliv společnosti," uvedl konkrétně.

Především se jednalo o fanoušky Tribuny Sever, se kterými má pražský klub v poslední době problémy. Za řádění v belgickém Genku během osmifinále Evropské ligy je potrestala i Evropská fotbalová unie UEFA. Ta uzavřela část této tribuny pro nadcházející duel s Chelsea, jenž má být jinak vyprodán. „Obdivuji TS (Tribunu Sever) za neuvěřitelnou podporu, kterou týmu poskytuje. Za práci, kterou si dává s úžasnými choreografiemi. Ale minulé urážení libereckého brankáře (Nguyena s vietnamskými kořeny) a včera rodiny trenéra Straky, to pro mne není historický ideál Slavie. Lídři (fandů) by měli zvážit, kam společný entuziasmus směřují," pokračoval dál na Twitteru Tvrdík, jenž tak bude muset mírnit svá předešlá prohlášení o spravedlivém umožnění účasti vššech permanentkářů na očekávaný zápas s Londýňany.

Nikoho asi nepřekvapí, že Tvrdíkova prohlášení na Twitteru rozohnilo debatu, ve které se našli i zastánci slávistického bosse. „Už jenom chyběly dýmovnice," napsal druhému táboru jeden z nich, přičemž se dočkal následující reakce: „Ano chyběly, neboooooj, zas budou."

Těm, kteří nadávky na Straku berou jako součást povzbuzování hráčů v sešívaných dresech, pak Tvrdík vzkázal následující: „Tohle myslíte vážně? ,Jeho děti stejně zabijem'. Stydím se a Vás nechápu," reagoval na jeden z mnoha takovýchto názorů. „Jako táta tří dětí Vám říkám, že podobné skandovaní je pro mě naprosto nepřijatelné. Jsem rád, že jste mě uklidnil, že je doopravdy nikdo zabít nechtěl. Tohle přece nemůžete myslet vážně. Za TS stojíme, jak to jen jde, včetně orgánů FA ČR nebo UEFA. Ale tohle již nikdy prosím!!!"

František Straka, jenž se nyní i v minulosti označuje za toho se sparťanským srdíčkem, odkoučoval na Slavii deset utkání a to na přelomu let 2011 a 2012. Tím si tak znepřátelil nejen slávisty, ale i sparťany.

Po zápase výroky slávistického kotle označil za "trapné".

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Jaroslav Tvrdík

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy