Fotbalista Neymar má problém. Žena ho obvinila ze znásilnění v pařížském hotelu

Nejmenovaná žena obvinila brazilskou fotbalovou hvězdu Neymara, že ji v polovině května znásilnil v pařížském hotelu. Podle agentury Reuters podala oznámení v pátek na policejní stanici v Sao Paulu. Neymar prostřednictvím svých zástupců a později i v dlouhém videu na instagramu obvinění odmítl s tím, že se stal obětí vydírání.

Brazilský server Globo uvedl, že Neymar se seznámil se ženou na sociální sítí instagram. Přes svého přítele jí zařídil letenky z Brazílie do Paříže a ubytování v hotelu, kde se podle ní setkali 15. května v osm hodin večer. Po krátkém flirtování se prý Neymar opil, začal být hrubý a sexuálně ji napadl. O dva dny později odletěla domů, ale kvůli prožitému traumatu a strachu se odvážila na policii až po dvou týdnech.

Neymarovi zástupci vydali na jeho internetové stránce prohlášení, podle nějž je obvinění falešné s cílem získat od brazilské hvězdy peníze. "Před několika dny se hráče pokusil v Sao Paulu vydírat právník zastupující tuto ženu. Veškeré důkazy o vydírání i o neexistujícím znásilnění budou předány policii," píše se v prohlášení.

Hráčův otec řekl brazilské televizi, že to byla past. Slavný fotbalista později na svém instagramovém účtu zveřejnil sedmiminutové video, v němž všechna obvinění popřel a postěžoval si, jak celá záležitost poznamenala jeho rodinu. Ukázal rovněž svou komunikaci s údajnou obětí, kterou vedl přes WhatsApp, a několik vyzývavých fotek, které od ženy dostal.

"Byl jsem obviněn ze znásilnění. Přitom každý, kdo mě zná a ví, jaký jsem, ví, že bych něco takového nikdy neudělal. Je to přesně naopak, než říkají," uvedl Neymar. Jeho zaměstnavatel Paris St. Germain zatím případ nijak nekomentoval.

Neymar se momentálně připravuje s brazilskou reprezentací na mistrovství Jižní Ameriky, trápí ho však bolavé koleno. Sedmadvacetiletý útočník má za sebou nepovedenou jarní část sezony. V lednu si zlomil kost v nártu a v dresu Paris St. Germain se znovu představil až v dubnu. Po zranění stihl odehrát za francouzského mistra jen čtyři zápasy i vinou disciplinárního trestu za napadení fanouška po finále poháru.

Kvůli tomu i jeho dalším excesům trenér brazilského výběru Tite před pár dny zbavil Neymara funkce kapitána.

Související

Neymar a Pelé

Neymar je psychicky zničený. Překonal ale 51 let starý rekord, pogratuloval mu i Pelé

K vyřazení favorizované Brazílie z letošního fotbalového světového šampionátu se její největší hvězda Neymar pořádně vyjádřila až s odstupem. Na svém instagramovém účtu se přiznal, že čtvrtfinálová porážka s Chorvatskem, které Brazílii vyřadilo až na penalty, ho bolí ze všech porážek nejvíce a že se po konci na turnaji cítí být psychicky zničen.
Neymar a Pelé

Rána pro favorita. Brazílie se ve skupině už bude muset obejít bez zraněného Neymara

Přestože zpočátku by nikdo nehádal, a to ani sám brazilský kouč Tité, že z duelu se Srbskem odejde hvězdný útočník Neymar se zraněním, v pátek se tato zpráva potvrdila. Favorit celého turnaje v Kataru tak po výborném vstupu do šampionátu (2:0 nad Srbskem) vstřebává informaci, kterou si nepřál v Brazílii nikdo. Kvůli poraněným vazům v kotníku se totiž Neymar rozhodně nepředstaví ve zbytku skupiny G.

Více souvisejících

Neymar (fotbalista) Znásilnění Paříž Francie

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 9 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

včera

"Smrt režimu." Ruská žačka 10. třídy si má odpykat 3,5 roku vazby. Prokurátor požadoval pět let v trestanecké kolonii

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy